​Cupa Africii pe Națiuni: Camerun și Capul Verde, victorii în primele meciuri ale competiției

Selecționata Camerunului a învins reprezentativa Burkina Faso, scor 2-1, duminică, la Yaounde, în meciul de deschidere de la Cupa Africii pe Naţiuni.

Camerunezii s-au impus datorită golurilor marcate din penalti de căpitanul Vincent Aboubakar în minutele 40 şi 45+3. Pentru Burkina Faso a punctat Sangare, în minutul 24.

La meciul de deschidere au asistat 48.000 de spectatori.

Tot în grupa A, selecționata Insulele Capului Verde a învins Etiopia, scor 1-0. Golul a fost marcat de Tavares (’45+1).

Muzică şi culoare la ceremonia de deschidere a Cupei Africii pe Naţiuni

Culori, muzică africană şi un leu virtual au animat ceremonia de deschidere a celei de-a 33-a ediţii a Cupei Africii pe Naţiuni la fotbal (CAN), duminică la Yaounde, înaintea meciului de debut dintre selecţionatele Camerunului şi Burkina Faso, relatează AFP.

Lansată de răgetul unui leu virtual auzit de pe acoperişul stadionului Olembe, ceremonia dansantă a fost salutată de mulţimea prezentă pe stadionul umplut la 80 la sută din capacitate, pragul fixat de autorităţile sanitare şi Confederaţia Africană de Fotbal (CAF).

Unul din momentele de maxim interes a fost apariţia rarisismă a lui Paul Biya, în vârstă de 88 de ani, preşedintele Camerunului din 1982, care a coborât din limuzina sa decapotabilă pe pista de atletism, pentru a asculta imnul naţional şi a primi ovaţiaa publicului într-un tur de onoare.

În schimb, când preşedintele CAF, Patrice Motsepe, a pronunţat numele lui Gianni Infantino, acesta a fost huiduit, probabil din cauza suspansului ce a planat asupra competiţiei şi care, în opinia multora, se afla în mâinile preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Fotbal.

În tribune, preşedintele camerunez s-a limitat la o scurtă declaraţie oficială de deschidere a competiţiei, iar cântăreţul congolez Fally Ipupa, un adevărat star pe continent, a captat atenţia publicului până la intrarea pe teren a „Leilor Neîmblânziţi”, apelativul naţionalei cameruneze, scrie Agerpres.

SURSĂ ARTICOL

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.