❗️❗️ Ştiu că sunteţi de acord cu mine că începerea…

Marian Mina

❗️❗️ Ştiu că sunteţi de acord cu mine că începerea noului an şcolar o să-i prindă iar nepregătiţi pe cei din coaliţia de dreapta. Ei sunt pregătiţi pentru orice altceva (care să le aducă lor beneficii, desigur!), nu şi pentru ceea ce trebuie să facă pentru români. Au demonstrat-o în toate domeniile! Însă, sper din suflet ca dezastrul şi haosul din sistemul de învăţământ, în anul şcolar trecut, să nu fi devenit tradiţie pentru Guvernul PNL-USR!

❌ În pandemie, au închis şcolil…e când nu trebuia, le-au deschis când nu trebuia, n-au asigurat teste nici pentru profesori, nici pentru elevi. În plus, de la şcoala on-line au lipsit motivat sute de mii de copii şi tineri care fie nu au avut acces la Internet, fie nu au avut un dispozitiv de pe care să intre la cursuri. Iar cel mai mult au avut de suferit elevii din anii terminali.

❌Guvernanţii au avut la dispoziţie aproape 3 luni pentru a pune la punct o strategie, astfel încât să nu se mai repete ceea ce s-a întâmplat în anul şcolar 2020-2021. N-am auzit vreo veste bună, până acum, nici măcar în ceea ce priveşte testarea elevilor. Astfel, le cerem şefilor de la Educaţie şi de la Sănătate să lase la o parte divergenţele politice şi să se ocupe de organizarea testării anti-covid în toate unităţile de învăţământ, astfel încât în noul an școlar toți elevii din România să poată participa cu prezență fizică la cursuri.

❗️❗️ Testarea anti-covid este principala cale pentru menținerea școlilor deschise, în contextul în care elevii sub 12 ani nu au opțiunea vaccinării, iar pentru cei care au împlinit această vârstă rata de vaccinare este încă extrem de scăzută.
Iar asigurarea a cel puțin două teste anti-covid pe săptămână pentru fiecare elev ar constitui un efort financiar și logistic justificat în comparație cu pierderile enorme pe care le-ar presupune închiderea școlilor și revenirea la sistemul de predare online care și-a dovedit din plin ineficiența.

Vezi mai mult

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.