11 percheziții în câteva județe printre care și Giurgiu pentru descoperirea unor firme ce înregistrau cheltuieli fictive în contabilitate.

11 percheziții în câteva județe printre care și Giurgiu pentru descoperirea unor firme ce înregistrau cheltuieli fictive în contabilitate.

11 percheziții în câteva județe printre care și Giurgiu pentru descoperirea unor firme ce înregistrau cheltuieli fictive în contabilitate.

 Alături de Giurgiu, perchezițiile s-au extins în Ilfov și București.

Au fost căutate documente care să confirme faptul că 8 firme din Potcoava (județul Olt), au înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive.

 Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au pus în aplicare marți dimineață, 23 mai, 28 de mandate de percheziție, la domiciliile unor persoane juridice, din județele Olt (nouă în Potcoava și două în Slatina), Giurgiu (1), Ilfov (2) și municipiul București (14), bănuite de evaziune fiscală în formă continuată.

Polițiștii olteni spun că din 2014 și până în 2019, opt firme din Potcoava au înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, pentru a crea o aparență de legalitate a livrărilor serviciilor către 60 de unități administrativ-teritoriale. Potrivit unor surse, firmele produceau mobilier urban, pe care îl vindeau primăriilor. Facturile fictive erau pentru materialele din care era confecționat mobilierul urban.

„Din cercetări, a reieșit că, în perioada 1 februarie 2014 – 31 decembrie 2019, administratorii a 8 societăți comerciale, din orașul Potcoava, județul Olt, au înregistrat în evidențele contabile ale societăților comerciale cheltuieli care au la bază operațiuni fictive, pentru a crea o aparență de legalitate a livrărilor serviciilor acestor societăți către 60 de unități administrativ-teritoriale, astfel fiind cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat, de aproximativ 6.200.000 de lei.

De asemenea, vor fi puse în executare și 7 mandate de aducere”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au pus în aplicare marți dimineață, 23 mai, 28 de mandate de percheziție, la domiciliile unor persoane juridice, din județele Olt (nouă în Potcoava și două în Slatina), Giurgiu (1), Ilfov (2) și municipiul București (14), bănuite de evaziune fiscală în formă continuată.

(Jurnal)

11 percheziții în câteva județe printre care și Giurgiu pentru descoperirea unor firme ce înregistrau cheltuieli fictive în contabilitate.  Alături de Giurgiu, perchezițiile s-au extins în Ilfov și București. Au fost căutate documente care să confirme faptul că 8 firme din Potcoava (județul Olt), au înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive.  Polițiștii Serviciului de Investigare a […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/11-perchezitii-in-cateva-judete-printre-care-si-giurgiu-pentru-descoperirea-unor-firme-ce-inregistrau-cheltuieli-fictive-in-contabilitate/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=11-perchezitii-in-cateva-judete-printre-care-si-giurgiu-pentru-descoperirea-unor-firme-ce-inregistrau-cheltuieli-fictive-in-contabilitate
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 24 mai 2023 23:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.