130 de elevi bolnavi – identificați la Giurgiu în prima zi de triaj epidemiologic în școli

Un număr de 16 cazuri cu suspiciune de gripă şi 114 de cazuri de boli respiratorii au fost identificate în şcolile din judeţul Giurgiu în urma triajului epidemiologic realizat la unităţile şcolare din judeţ, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu.

„Zilnic se face triajul epidemiologic în toate unităţile de învăţământ din judeţ de către cadrele didactice împreună medicii şcolari. După prima zi de triaj epidemiologic au fost identificate 16 cazuri cu suspiciune de gripă şi 114 elevi sau preşcolari cu simptomatologie de boală, în special respiratorie, febră, tuse, strănut, stare fizică alterată. Urmează ca aceşti copii să se prezinte la medicul de familie pentru că nu toate cazurile identificate de personalul din şcoli sunt confirmate de medicii de familie. Noi vom continua triajul elevilor zilnic şi toate cazurile de suspiciune de boală vor fi raportate Direcţiei de Sănătatea Publică Giurgiu”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean Şcolar Giurgiu, Georgeta Stănescu.

Triajul epidemiologic se efectuează atât în şcoli, licee cât şi în grădiniţe. La nivelul judeţului Giurgiu sunt 35 de mii de elevi şi preşcolari.

www.agerpres.ro

The post 130 de elevi bolnavi – identificați la Giurgiu în prima zi de triaj epidemiologic în școli appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: 130 de elevi bolnavi – identificați la Giurgiu în prima zi de triaj epidemiologic în școli

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.