ANPC a suspendat pentru o perioadă o parte a Centrului pentru persoane vârstnice de la Mironești! Într-o singură zi cantina unității a fost reabilitată!

ANPC a suspendat pentru o perioadă o parte a Centrului pentru persoane vârstnice de la Mironești! Într-o singură zi cantina unității a fost reabilitată!

 În urma informației unui site local  conform căreia  ANPC  ar fi închis Centrul pentru Persoane Vârstnice de la Mironeşti, am luat legătura cu  directorul general al DGASPC Giurgiu, Gheorghe Paraschiv ,  care ne-a   precizat   că Centrul nu este închis în întregime, ci doar a fost suspendată o parte din activitatea acestuia.

Directorul  DGASPC Giurgiu, Gheorghe  Paraschiv  ne spunea că în Centrul  Mironești  nu în toate clădirile în care sunt cazați bătrânii au fost sesizate  aspecte ”neconforme” și că  din locurile unde va fi nevoie de dotări și reparații, beneficiarii vor  fi  relocați.

Totodată directorul Direcției ne spunea că nimeni din personalul angajat, nu-și va pierde locul de muncă, în urma acestei măsuri, dar că este nemulțumit de faptul că mare parte dintre aceștia au refuzat să se deplaseze la unitățile găsite cu deficiențe de igienă, pentru a ajuta la curățenie.

 În privința dotărilor directorul Paraschiv spunea că  este venit în această isntituție de abia 4 luni, iar  acolo, în Centru, nu s-au mai făcut dotări de circa 8 ani, precizându-ne că asemenea investiții nu pot fi făcute însă peste noapte.

El spunea că totuși a făcut eforturi și deja a reușit în doar 24 de ore  reabilitarea și dotarea cantinei din Centru, mobilierul urmând a fi achitat în perioada următoare.

Directorul Direcției ne mai spunea că – așa cum i s-a comunicat – sesizările privind aspectele ”neconforme” constatate  în Centrul Mironești ar fi venit din partea presei.

La scurt timp timp după vizita ANPC,  în data de 13 februarie, la sediul Instituției Prefectului – județul Giurgiu a avut loc o ședință de lucru pe tema controlului efectuat de către reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor la Centrul pentru Persoane Vârstnice Mironești, Centru care aparține DGASPC Giurgiu, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Giurgiu,ședință în urma căreia s-a emis un comunicat pe care vi-l redăm în rândurile de mai jos:

(…)La întâlnire au fost convocați președintele Consiliului Județean Giurgiu, domnul Dumitru Beianu, directorul DGASPC Giurgiu, domnul Gheorghe Paraschiv, directorul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Giurgiu, doamna Mariana Bardă, comisarul-șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu, doamna Claudia Mînzînă, precum și reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor care au desfășurat activitatea de control.

Au fost prezentate deficiențele constatate, planul de măsuri și implementarea acestuia, cât și relocarea beneficiarilor fiind în sarcina conducătorilor Consiliului Județean Giurgiu și DGASPC Giurgiu, care pot furniza informații în detaliu despre acest subiect.

Vom reveni în scurt timp cu un comunicat din partea DGASPC Giurgiu, privind primele măsuri luate și ce urmează a se întreprinde pentru ca întreg ansamblul Centrului de la Mironești să devină funcțional în condiții de maximă igienă, confort și securitate pentru beneficiarii acestuia.

(Jurnal) 

 În urma informației unui site local  conform căreia  ANPC  ar fi închis Centrul pentru Persoane Vârstnice de la Mironeşti, am luat legătura cu  directorul general al DGASPC Giurgiu, Gheorghe Paraschiv ,  care ne-a   precizat   că Centrul nu este închis în întregime, ci doar a fost suspendată o parte din activitatea acestuia. Directorul  DGASPC Giurgiu, Gheorghe  […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/184783-2/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=184783-2
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 14 February 2023 17:55

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.