200 de doze de vaccin Johnson & Johnson pentru medicii de familie din județul Giurgiu

Și în județul Giurgiu începe vaccinarea anti COVID-19 în cabinetele medicilor de familie.  Serul folosit va fi cel de la Johnson &Johnson, iar la această dată 11 medici de familie și-au manifestat disponibilitatea pentru a efectua vaccinări.

DSP Giurgiu a recepționat o primă tranșă de 200 de doze de vaccin Johnson & Johnson, care au fost distribuite în cursul zilei de astăzi, 05 mai, către cabinetele de medicină de familie din municipiu și județ, după cum urmează:
Giurgiu – 15 doze
Oinacu – 15 doze
Ghimpați – 15 doze
Vărăști – 15 doze
Vânătorii Mici – 15 doze
Roata de Jos – 15 doze
Buturugeni – 15 doze
Grădinari – 15 doze
Crevedia Mare – 15 doze
Cartojani – 15 doze
Joița – 15 doze
Diferența de 35 de doze rămâne în stocul DSP Giurgiu, ca stoc-tampon.

În Municipiul Giurgiu un singur medic de familie și-a manifestat disponibilitatea pentru a vaccina și anume dr. pediatru Rodica Bușcu.

Vaccinul Johnson & Johnson se adresează persoanelor peste 18 ani, necesită o singură injecție și fi păstrat timp de 3 luni la temperatura standard a frigiderului, făcându-l ușor de distribuit.

Vaccinul Johnson & Johnson este un vaccin „vector viral”. El folosește ca purtător un alt virus virulent scăzut, transformat pentru a adăuga instrucțiuni genetice de la o parte a virusului responsabil pentru Covid-19. Odată ajuns în celule, se produce o proteină tipică SARS-CoV-2, educând sistemul imunitar să o recunoască.Sursa:
http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: 200 de doze de vaccin Johnson & Johnson pentru medicii de familie din județul Giurgiu

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.