42 de câini ogari şi 12 pui, ridicați de poliție, azi dimineață, de la domiciliul unor braconieri din județele Giurgiu și Ilfov. Ce au mai găsit polițiștii, în casele infractorilor…

42 de câini ogari şi 12 pui, ridicați de poliție, azi dimineață, de la domiciliul unor braconieri din județele Giurgiu și Ilfov. Ce au mai găsit polițiștii, în casele infractorilor…

Un număr de  17 percheziții domiciliare au fost efectuate astăzi, 10 aprilie, de către polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj prin folosirea câinilor ogari sau metişi ai acestora. 

Cu această ocazie au fost indisponibilizați 42 de câini ogari și 12 pui.

Potrivit Poliției Române, aceştia ar fi folosit câini ogari sau metişi, dispozitive de vedere pe timp de noapte şi autoturisme special modificate pentru accesul pe fondurile de vânătoare.

De asemenea, au fost identificate și eliberate, în colaborare cu Societatea Ornitologică Română, 120 de păsări de interes național, pentru care este interzisă deținerea și capturarea, dar au fost indisponibilizați și 10.000 de euro, fiind  aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 50.000 de lei, pentru nemicrociparea câinilor ogari.

Au mai fost ridicate 15 telefoane mobile, aparținând persoanelor care au fost percheziționate și alte bunuri ce pot sprijini în soluționarea cauzei: laptop-uri, proiectoare, binocluri și dispozitive de capturare a păsărilor/capcane, precum și 3 carcase de iepuri.

În urma acestei acțiuni a fost întocmită o notă de constatare de către Garda de Mediu Giurgiu, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie aplicate măsuri legale.

Din cercetări a rezultat că 15 persoane ar fi săvârşit infracțiuni la regimul cinegetic și la regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, prin capturarea vânatului de talie mică și mijlocie, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, potrivit Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR).

De asemenea, aceștia ar fi folosit câini ogari sau metiși, dispozitive de vedere pe timp de noapte și autoturisme special modificate pentru accesul pe fondurile de vânătoare.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor criminaliști, echipelor de intervenție, precum și al polițiștilor structurilor de arme, explozivi și substanțe periculoase, investigații criminale și de la protecția animalelor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Giurgiu și Teleorman.

Activitățile au fost realizate simultan, în județele Ilfov și Giurgiu, cu suportul specialiștilor Gărzii Naționale de Mediu, Consiliului Județean Ilfov și Societății Ornitologice Române, conform competențelor ce le revin.

(Jurnal)

Sursa: politia.ro

Un număr de  17 percheziții domiciliare au fost efectuate astăzi, 10 aprilie, de către polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj prin folosirea câinilor ogari sau metişi ai acestora.  Cu această ocazie au fost indisponibilizați 42 de câini ogari și 12 […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/42-de-caini-ogari-si-12-pui-ridicati-de-politie-azi-dimineata-de-la-domiciliul-unor-braconieri-din-judetele-giurgiu-si-ilfov-ce-au-mai-gasit-politistii-in-casele-infractorilor/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=42-de-caini-ogari-si-12-pui-ridicati-de-politie-azi-dimineata-de-la-domiciliul-unor-braconieri-din-judetele-giurgiu-si-ilfov-ce-au-mai-gasit-politistii-in-casele-infractorilor
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 11 aprilie 2023 15:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.