ACCIDENT, INCENDIU ȘI EVACUĂRI – SCENARIUL EXERCIȚIULUI DE JOI, DIN ZONA LIBERĂ

ACCIDENT, INCENDIU ȘI EVACUĂRI – SCENARIUL EXERCIȚIULUI DE JOI, DIN ZONA LIBERĂ

Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Acestea au rămas blocate în interiorul uneia dintre mașini, fără a avea posibilitatea de a ieși singure. Totodată, în urma impactului, unul dintre autoturisme a luat foc, iar flăcările s-au propagat la vegetația uscată de pe marginea drumului. Fumul dens a inundat clădirea din apropierea zonei incendiate, iar angajații au fost evacuați.   

Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe și mijloace în teren, ce a avut loc, astăzi, în incinta Zonei Libere.

Pe timpul exercițiului, au fost constituite echipe de descarcerare și de extragere a victimelor din autoturism, de acordare a primului ajutor medical răniților, de căutare-salvare în clădirea inundată de fum și de stingere a incendiului.

La fel ca în situațiile reale, paramedicii și echipajele SAJ au intervenit pentru salvarea persoanelor care s-au intoxicat cu fum sau au suferit diverse traumatisme în urma evenimentului rutier și pentru transportarea acestora la spital.

Fiind abordate situații tactice de o complexitate ridicată, la exercițiu au participat echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Giurgiu, ale Poliției, Jandarmeriei, Serviciului Județean de Ambulanță și reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență Giurgiu.

Exerciţiul a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, creșterea gradului de pregătire a personalului, precum şi verificarea modului de cooperare între structurile cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.

 

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Giurgiu

Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, în urma unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Acestea au rămas blocate în interiorul uneia dintre mașini, fără a avea posibilitatea de a ieși singure. Totodată, în urma impactului, unul dintre autoturisme a luat foc, iar flăcările s-au propagat la vegetația uscată de …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/10/26/accident-incendiu-si-evacuari-scenariul-exercitiului-de-joi-din-zona-libera/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 26 octombrie 2023 15:02

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.