Acest anonim Pulitză(r) al presei locale

 

A fost odată ca niciodată un măturător de stradă, care se visa Cenușăreasa justițiară a județului Giurgiu. Nu era nici tânăr, nici bătrân, nici prea gras, nici prea slab, nici prea-prea, nici foarte-foarte, nițel mai bronzat de la statul în soare cât era ziulica de lungă, dar mustea în el o ambiție care-l rodea până la os. Ușor neîngrijit, cu ochii mici care se rotesc în orbite ca girofarul pe o mașină de poliție la intervenție, individul mic de caracter se uita la oamenii mari așa cum se uită pisica în calendar: fără să înțeleagă mai nimic, dar totul părându-i-se o grozăvie…de, prostul nu-i prost până nu și dovedește!

Și, așa cum se spune în teoria evoluționistă, funcția creează organul, tot așa, după o perioadă bună de praf și gunoi, omul nostru a decis la un moment dat să rupă  capul măturii, să-l ascută cu briceagul și să-l transforme în condei. Că acest moment în care a dat măturoiul pe pix a venit în preajma alegerilor locale, când nutrea speranța că poate să adune banii de la comenzi politice cu fărașul, și nu acela al ADP-ului, este doar o afirmație răutăcioasă, desigur. Un om mai rațional crede, probabil, că eroul nostru s-a gândit că este nevoie și de “gunoieri în presa locală” și, sesizând această nișă pe piață, a apucat oportunitatea strâns cu ambele mâini și nu i-a mai dat drumul până în ziua de azi.

Și uite-așa, peste noapte, județul Giurgiu s-a trezit cu un condei ascuțit și inteligent, cu o scriitură pătrunzătoare și ageră, cu un ziarist stilat, onest și plin de imaginație, bine-informat, care-și verifică sursa din trei informații (nu informația din trei surse). Ce mai, un adevărat concurent la premiul Pullitzer, dacă americanii s-ar apleca asupra scriiturilor acestui individ. În piață sunt tonomate care funcționează cu bancnote… individul, scrijelitor de hârtie, fiind unul cu fise, că mai mult…nu-l duce capul.

Faptul că personajul nostru s-a pus imediat în slujba  unor oameni politici din județ, faptul că scrie, rar, tot ce îi trece prin minte, fără niciun fel de filtru (nici măcar de praf), că strânge procese așa cum strâng unii timbre, că pierde procesele pe bandă rulanta mai ceva ca o mașină de gunoi din care curg zoaiele, toate acestea sunt doar dovezi ale calității sale profesionale. Tot așa cum dovezi în acest sens, al unui comportament ireproșabil, reprezintă și faptul că ar fi primit o mașină pentru serviciile sale publicistice, sau că s-ar fi inspirat din celebrul dicton: “Șantajul și etajul” și ar fi încercat șantaje de ordinul sutelor de milioane de lei vechi cu orice ar fi avut proasta inspirație să stea de vorbă cu el. Umblă vorba prin județ că mai toți cei care sunt cineva în politica giurgiuveană au fost șantajați de acest “Pulitză(r) local”. Așa, tentativă de șantaj cu tentativă de șantaj a reușit să valseze printre personalitățile județului, cu o grație care ar face invidioasă o balerină la de la Balșoi.

Ajungând cu povestea până în zilele noastre, pe măsură ce județul Giurgiu s-a ridicat, tot așa s-au ridicat și subiectele despre care scrie cel-mai-faimos-ziarist-local. Au dispărut vremurile când scria despre fapte diverse din județ și au apărut scrierile despre măsuri economice, programe de investiții, industrie de apărare, probleme europene și mondiale și numeroase alte subiecte despre care autorul nu înțelege nimic cu cei zece cititori ai săi, pentru că școală nu  prea a învățat și inteligență de unde… Omul nostru a devenit un fel de “procuror al vorbelor” și lansează acuzații în stânga și dreapta, face conexiuni și dezvăluiri, lansează dezbateri și controverse cu o energie care l-ar fi făcut fruntaș la CAP pe vremurile de tristă amintire.

Pentru că sigur cititorii săi sunt infinit mai inteligenți decât el, îi urăm succes în activitatea sa “profesională” și-i transmitem că scrie în prezent cel puțin la fel de bine precum mătura odată!

PS: Acesta este un pamflet și orice legătură cu un personaj jenant din presa locală din județul Giurgiu este pur întâmplătoare. La fel de întâmplătoare ca și scrierile individului în cauză.

(material primit de la un cititor consecvent și implicat al presei locale)Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Acest anonim Pulitză(r) al presei locale

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.