Acțiuni de informare și măști gratuite, în prima zi în care suntem obligați să purtăm masca în aer liber

Poliția Giurgiu anunță, într-un comunicat de presă:

”Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu agenți de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu și jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu au distribuit în această dimineață, în mod gratuit, sute de măști cetățenilor care s-au aflat în zonele aglomerate din municipiul Giurgiu.

Sâmbătă, 1 august a.c., începând cu ora 09.00, polițiștii giurgiuveni au desfășurat o acțiune preventivă pe raza municipiului Giurgiu, în cadrul căreia forțele de ordine au înmânat măști de protecție persoanelor care se aflau în Piața Centrală din municipiul Giurgiu, stațiile mijloacelor de transport în comun, în gara și autogara municipiului, precum și în alte centre comerciale/zone aglomerate, oferind totodată informații cu privire la modul corect de utilizare al acestora și solicitându-le în același timp să respecte, pentru siguranța lor și a celor din jur, normele de protecție, igienă și distanțare fizică recomandate de autorități.

Activitatea preventivă și de informare s-a realizat având în vedere că, începând cu data de 01.08.2020, la nivelul județului, prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi faleze, piețe deschise, târguri/oboare, gări, autogări, stații pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă, etc.

Polițiștii giurgiuveni fac un apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, precum și deciziile autorităților pentru limitarea răspândirii și efectelor noului coronavirus, pentru protejarea sănătății și vieții membrilor comunității.

Acțiunile de prevenire ale polițiștilor vor continua, în acest week-end și în perioada următoare, în zona parcurilor, locurilor de joacă, târgurilor și oboarelor atât din mediul urban cât și rural.

De asemenea, activitățile preventive vor fi completate cu acțiuni reactive ale polițiștilor atât în spațiile închise cât și în locurile aglomerate, coroborat cu verificarea mijloacelor de transport în comun, terase, piscine, ștranduri, etc.”

La rândul lor, și jandarmii au fost sâmbătă pe străzile din oraș:

”Astăzi, 01.08.2020, Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu a desfășurat activitați de prevenire și informare a cetățenilor, având în vedere că, începând cu data de azi, la nivelul județului, prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr. 26 din 31.07.2020, a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice deschise, cum ar fi piețe deschise, târguri/oboare, zone de așteptare( stații de autobuz, gări, autogări), faleze parcuri, locuri de joacă etc.

Campania vizează respectarea măsurilor stabilite de autorități pentru limitarea răspândirii COVID-19 în locurile publice, unde sunt aglomerări de persoane.

Astfel, au fost oferite informații cu privire la modul de utilizare a măștilor, solicitându-le în același timp să respecte măsurile impuse de prevederile legale pentru siguranța cetățenilor.

Respectarea acestor măsuri este importantă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 cât şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară.

De asemenea, pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăririi cu virusul SAR-COV-2, respectați cu strictețe prevederile legale, pentru protejarea dumneavoastră și a celor dragi.

Jandarmeria Giurgiu este alături de comunitate și mulțumește cetățenilor pentru comportamentul exemplar de care au dat dovadă!!!”

 

The post Acțiuni de informare și măști gratuite, în prima zi în care suntem obligați să purtăm masca în aer liber appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Acțiuni de informare și măști gratuite, în prima zi în care suntem obligați să purtăm masca în aer liber

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.