ACTRIȚA ȘI REGIZOAREA ILEANA POPOVICI A VIZITAT ASTĂZI BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ I.A. BASSARABESCU DIN GIURGIU

biblio

Cunoscuta actriţă şi regizoare Ileana Popovici a vizitat marţi, 6 octombrie, biblioteca judeţeană „I.A.Bassarabescu”.
În cadrul întâlnirii cu Daniela Bardan, directorul instituţiei, au avut loc discuţii pentru noi
proiecte culturale legate de constituirea unui viitor fond documentar Ileana Popovici la Biblioteca Județeană I.A. Bassarabescu.

Ileana Popovici a fost plăcut impresionată de darurile oferite Bibliotecii de către Episcopia Giurgiului cu prilejul inaugurării Sălii Centenar. Este vorba despre 4 lucrări din Colecția „România întregită – Primul Centenar”.
Între personalități a remarcat prezența Elenei Alistar (n. 1 iunie 1873 – d.1955) medic și om politic român, singura femeie care a făcut parte din Sfatul Țării din Basarabia (1918). Elena Alistar a fost mătușa scriitoarei Magda Isanos și director al Școlii Eparhiale din Chișinău (Școală pentru fetele de preoți și învățători). Școala avea un ciclu de șase ani, la 50 de ani de la lansare se aprecia că absolviseră 19.755 de eleve, din care 2.051 urmaseră programul complet iar fondurile școlii se asigurau din veniturile provenite de la mănăstirile din eparhie și din taxele de școlarizare.Sursa:
giurgiupesurse.ro
Articol sursa: ACTRIȚA ȘI REGIZOAREA ILEANA POPOVICI A VIZITAT ASTĂZI BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ I.A. BASSARABESCU DIN GIURGIU

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.