ADMITERE FĂRĂ EXAMEN ÎN ȘCOLILE DE SUBOFIȚERI ȘI MAIȘTRI MILITARI

ADMITERE FĂRĂ EXAMEN ÎN ȘCOLILE DE SUBOFIȚERI ȘI MAIȘTRI MILITARI

Admiterea la școlile militare postliceale ale Ministerului Apărării Naționale pentru pregătirea maiștrilor militari și a subofițerilor se va face anul acesta fără examen. În total, MApN are disponibile circa 1.500 de locuri, potrivit unui comunicat oficial al ministerului.

În acest an, în învățământul postliceal militar sunt libere 447 de locuri la maiștri militari, pentru candidații care nu provin din promoția 2023 a colegiilor naționale militare și 1013 locuri la subofițeri.

Potrivit postăriii făcute de MApN, departajarea candidaților care au medii de admitere egale se realizează după cum urmează:

 „a) nota obținută la proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului național de bacalaureat;
b) nota obținută la proba scrisă obligatorie a profilului din cadrul examenului național de bacalaureat;

c) nota obținută la proba scrisă la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului național de bacalaureat.”

De menționat că se pot înscrie elevii aflaţi în ultimul an de liceu şi absolvenţii de liceu cu diplomă de bacalaureat şi vârsta de cel mult 28 de ani împliniţi în cursul anului 2023. Cursurile pentru maistri militari durează 2 ani, iar cele pentru subofițeri un an.

Înscrierile se fac până pe 02 iunie 2023, iar selecția se realizează în intervalul 20.02 – 09.06.2023. de menționat că, dacă nu sunt ocupate locurile scoase la concurs, atunci școlile postliceale militare pot organiza și a doua sesiune de admitere, la data de 31.08.2023, pentru ambele programe de studii postliceale.

www.realitatea.net

Admiterea la școlile militare postliceale ale Ministerului Apărării Naționale pentru pregătirea maiștrilor militari și a subofițerilor se va face anul acesta fără examen. În total, MApN are disponibile circa 1.500 de locuri, potrivit unui comunicat oficial al ministerului. În acest an, în învățământul postliceal militar sunt libere 447 de locuri la maiștri militari, pentru candidații care nu provin …


Autorul articolului C.E.
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-news.ro/news/index.php/2023/02/20/admitere-fara-examen-in-scolile-de-subofiteri-si-maistri-militari/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://giurgiu-news.ro/news/index.php/feed/
Titlu original Giurgiu News
Data originala articol 20 februarie 2023 16:01

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.