”Ambulanță Privată Giurgiu” și comuna Izvoarele au pus bazele primului ”Centru Medical Regional Integrat” din mediul rural, din județul Giurgiu

”Ambulanță Privată Giurgiu” și comuna Izvoarele au pus bazele primului ”Centru Medical Regional Integrat” din mediul rural, din județul Giurgiu

Vineri, 5 mai,  a avut loc la Centrul Cultural din Comuna Izvoarele, județul Giurgiu primul eveniment de promovare a prevenției medicale și accesul populației din județul Giurgiu din mediul rural la servicii medicale de calitate, organizat de ”Ambulanță Privată Giurgiu” în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria comunei Izvoarele.

La eveniment au participat cetățeni din comuna Izvoarele, reprezentanți ai administrației publice locale, medicul de la centrul de Permanență Izvoarele, alți factori interesați în promovarea serviciilor medicale de calitate.

În cadrul acțiunii, Adina Andreea Popa ( manager de proiect) a prezentat obiectivele proiectului ”Creșterea gradului de acces al populației la servicii medicale specializate la domiciliu prin înființarea serviciului de ambulanță privată în Județul Giurgiu”, finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Proiectul își propune creșterea accesului populației din județul Giurgiu la servicii medicale specializate și  servicii profesioniste, contribuind astfel la creșterea calității vieții persoanelor din mediul rural și urban.

A doua secțiune de prezentări a adus în discuție promovarea sănătății care trebuie să înceapă de la o vârstă fragedă, existând numeroase studii care demonstrează că prevenția salvează vieți, iar analizele și testele de screening, periodice, sunt cele mai bune metode prin care o persoană poate avea grijă de ea.

Este foarte important să înțelegem că principiul „dacă nu mă doare, nu am nimic”, nu mai poate fi aplicat și că depistarea așa-numitelor „boli silențioase” poate fi realizată doar dacă pacientul este conștient de stilul său de viață și de riscurile la care este expus.

Cu acest prilej au fost prezentate pachete de servicii medicale speciale pentru membrii comunității, printre care enumerăm: Pachet Ecografie Abdominală, Pachet Diabet și Boli de Nutriție, Pachet Cardiologie, Pachet Ginecologie, Pachet Tiroida. Aceste pachete sunt gratuite pentru persoanele asigurate și contra cost pentru persoanele neasigurate.

Prezent la eveniment, medicul de familie Rodica Stoica, din Centrul de Permanență Izvoarele, a subliniat necesitatea unor astfel de evenimente de informare a cetățenilor, accentuând faptul că prevenția ar trebui începută de la vârste fragede, începând cu preșcolarii, iar educația privind primul ajutor ar trebui predată obligatoriu în școli.

Psihologul prezent la eveniment, Cornel Bertea Hanganu, a precizat la rândul său,  că, pentru fiecare din noi, liniștea adusă de analizele periodice e importantă pentru sănătatea emoțională cât și pentru sănătatea personală și ne pot atrage anumite semnale de alarmă atât de necesare pentru a se evita cronicizarea afecțiunilor medicale.

Primarul Comunei Izvoarele,  Silviu Cazacu a precizat că astfel de evenimente de informare sunt importante pentru toți cetățenii comunei  pe care o administrează și își dorește, prin prisma faptului că la nivel local, comuna Izvoarele are servicii descentralizate (Centrul de Permanență, Evidența populației, etc) ce deservesc comunele învecinate, înființarea primului Centru Medical Regional Integrat din mediul rural în județul Giurgiu, finanțat cu fonduri europene din Programul Operațional Regional 2021-2027 și Programul Operațional Sănătate 2021-2027.

Primul edil al localității a menționat totodată că acest obiectiv  este o prioritate în strategia de dezvoltare locală, Consiliul Local Izvoarele având disponibilitatea de a pune la dispoziție terenul necesar pentru acest proiect strategic.

Au fost pregătite totodată pentru toți locuitorii comunei, materiale informative, tipărite, ce vor fi distribuite de ”Ambulanță Privată Giurgiu” in perioada următoare.

”Punem comunitatea pe primul loc prin servicii medicale complete!”

                          Vizitează www.ambulantagiurgiu.ro

 

Vineri, 5 mai,  a avut loc la Centrul Cultural din Comuna Izvoarele, județul Giurgiu primul eveniment de promovare a prevenției medicale și accesul populației din județul Giurgiu din mediul rural la servicii medicale de calitate, organizat de ”Ambulanță Privată Giurgiu” în parteneriat cu Consiliul Local și Primăria comunei Izvoarele. La eveniment au participat cetățeni din […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/ambulanta-privata-giurgiu-si-comuna-izvoarele-au-pus-bazele-primului-centru-medical-regional-integrat-din-mediul-rural-din-judetul-giurgiu/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ambulanta-privata-giurgiu-si-comuna-izvoarele-au-pus-bazele-primului-centru-medical-regional-integrat-din-mediul-rural-din-judetul-giurgiu
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 10 mai 2023 00:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.