APIA: din 22 decembrie, se plătește a doua tranșă de ajutoare pentru fermierii afectați de secetă

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură(APIA), prin Centrele Județene, informează căîncepând de astăzi, 22 decembrie 2020, efectuează tranșa a doua de plăți către beneficiarii ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică.

Suma totală autorizată la plată este de 79.999.988,31 lei, pentru un număr de 27.826 beneficiari.

În conformitate cu prevederile art.11 – (1) din Ordonanța de urgență nr.48/27.08. 2020resursele financiare necesare implementării schemei de ajutor de stat se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate pe anul 2020 Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie, la capitolul 83.01 „Agricultură, silvicultură, piscicultură şi vânătoare“, titlul 59 „ Alte cheltuieli“, articolul 59.09 „Despăgubiri acordate producătorilor agricoli în caz de calamităţi naturale în agricultură“.

 

SERVICIUL RELAŢII CU PUBLICUL ŞI COMUNICARE

The post APIA: din 22 decembrie, se plătește a doua tranșă de ajutoare pentru fermierii afectați de secetă appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: APIA: din 22 decembrie, se plătește a doua tranșă de ajutoare pentru fermierii afectați de secetă

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.