Aspecte esențiale privind stingerea incendiilor la autoturismele electrice: Informații de la ISU

Aspecte esențiale privind stingerea incendiilor la autoturismele electrice: Informații de la ISU

În contextul creșterii numărului de autoturisme electrice pe drumurile din România, gestionarea incendiilor care implică astfel de vehicule devine o provocare importantă pentru echipele de intervenție.

Lt. col. Nicoleta Beianu, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu, a oferit câteva detalii esențiale legate de procedurile specifice pentru stingerea incendiilor la autoturismele electrice.

Potrivit doamnei Beianu, dacă bateria autoturismului electric, care funcționează la 400 V, nu este afectată, intervenția se poate desfășura similar cu cea în cazul unui autoturism clasic. Totuși, în cazul în care bateria este implicată, lucrurile devin mult mai complexe. „Pentru stingerea unui incendiu care implică bateria unui vehicul electric, se poate utiliza metoda imersiunii. Aceasta necesită cantități mari de apă, de cel puțin 10.000 de litri, în funcție de mărimea și localizarea bateriei, fie că vorbim de vehicule hibride sau complet electrice,” a explicat Nicoleta Beianu.

De asemenea, această metodă impune necesitatea unor rezerve sau surse constante de apă, mai ales pentru o intervenție ofensivă.

Un alt aspect crucial menționat este amplasarea epavei după stingerea incendiului. „Epava auto trebuie amplasată la o distanță de cel puțin 15 metri de orice element sau material combustibil, pentru a preveni riscuri suplimentare,” a subliniat Beianu.

Pentru a face față acestor provocări, 12 cadre militare din cadrul ISU au participat până în prezent la Stagiul de Perfecționare pentru intervenție la autoturisme electrice și mijloace de transport. Aceste cursuri de pregătire se desfășoară anual în centrele de pregătire continuă a personalului operativ din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Creșterea numărului de vehicule electrice pe drumurile din România impune adaptarea continuă a procedurilor de intervenție și perfecționarea personalului, astfel încât siguranța cetățenilor și a echipelor de intervenție să fie asigurată în orice situație.

 

(Carmen JIPA)

Articolul Aspecte esențiale privind stingerea incendiilor la autoturismele electrice: Informații de la ISU apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

În contextul creșterii numărului de autoturisme electrice pe drumurile din România, gestionarea incendiilor care implică astfel de vehicule devine o provocare importantă pentru echipele de intervenție. Lt. col. Nicoleta Beianu, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Giurgiu, a oferit câteva detalii esențiale legate de procedurile specifice pentru stingerea incendiilor la autoturismele electrice. Potrivit […]

Articolul Aspecte esențiale privind stingerea incendiilor la autoturismele electrice: Informații de la ISU apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului Jipa Carmen
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/aspecte-privind-stingerea-incendiilor-la-autoturismele-electrice-informatii-de-la-isu/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 24 august 2024 14:14

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.