Avocații se pregătesc și ei de Protest! Pe 4 octombrie va fi ”O ZI FĂRĂ AVOCAȚI, O ZI ÎN CARE STATUL DE DREPT NU EXISTĂ!” (VIDEO)

Avocații se pregătesc și ei de Protest! Pe 4 octombrie va fi ”O ZI FĂRĂ AVOCAȚI, O ZI ÎN CARE STATUL DE DREPT NU EXISTĂ!” (VIDEO)

Colaboratorul cotidianului nostru, av. Mădălin PENCIU, din cadrul Casei de avocatură ”CUCULIS și Asociații”, ne-a vizitat la redacție anunțându-ne protestul pe care avocații intenționează să îl organizeze, în data de 4 octombrie, după modelul recent al magistraților.

”Guvernul a promovat un proiect de lege prin care a înțeles să elimine plafonul care  este încă de 24 de salarii, cu privire la valoarea contribuției  pentru asigurări sociale de sănătate. Momentan este tot 19%, valoarea acestei contribuții care se plafonează la cuantumul de 24 de salarii minime pe economie” – ne-a explicat avocat Penciu.

Este o primă formă prin care înțelegem asta… Am dat tot timpul curs protestului organizat de magistrați și cel din 2020, cât și celui care a avut loc de curând și care s-a sfârșit la data de 4 septembrie, aproape în toată țara.

Ei au făcut această formă de protest, care de fapt a fost o grevă, pentru că în instanță nu se judecau decât cauzele  foarte urgente ce nu puteau fi amânate.

Este ceea ce vom face și noi, în data de 4 octombrie, când nu ne vom prezenta decât la acele cauze care nu ar putea fi amânate fără niște prejudicii mari În măsura în care nu se iau niciun fel de măsuri, ulterior se va discuta la nivel de conducerea UNBR și apoi la fiecare Barou în parte. Așa cum s-a întâmplat și la magistrați, când fiecare Tribunal și-a luat decizia la rândul său. 

Mai trebuie precizat că denumirea corectă a acestei zile de protest este ”O ZI FĂRĂ AVOCAȚI, O ZI ÎN CARE STATUL DE DREPT NU EXISTĂ!” – a mai menționat av. Mădălin PENCIU.

Vezi declarația avocatului, VIDEO, despre acest eveniment!

(Jurnal)

Articolul Avocații se pregătesc și ei de Protest! Pe 4 octombrie va fi ”O ZI FĂRĂ AVOCAȚI, O ZI ÎN CARE STATUL DE DREPT NU EXISTĂ!” (VIDEO) apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Colaboratorul cotidianului nostru, av. Mădălin PENCIU, din cadrul Casei de avocatură ”CUCULIS și Asociații”, ne-a vizitat la redacție anunțându-ne protestul pe care avocații intenționează să îl organizeze, în data de 4 octombrie, după modelul recent al magistraților. ”Guvernul a promovat un proiect de lege prin care a înțeles să elimine plafonul care  este încă de […]

Articolul Avocații se pregătesc și ei de Protest! Pe 4 octombrie va fi ”O ZI FĂRĂ AVOCAȚI, O ZI ÎN CARE STATUL DE DREPT NU EXISTĂ!” (VIDEO) apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/avocatii-se-pregatesc-si-ei-de-protest-pe-4-octombrie-va-fi-o-zi-fara-avocati-o-zi-in-care-statul-de-drept-nu-exista-video/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 19 septembrie 2023 01:12

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.