Baschetbaliștii americani , înjunghiați de un interlop , la  Brăila, amintește giurgiuvenilor de tragicul caz al lui Chauncey Hardy…!

Doi baschetbaliști americani care activează la clubul ”Cuza Sport” din Brăila, au fost loviți cu sticle și înjunghiați  cu un cuţit, sâmbătă noapte, pe o terasă din centrul Brăilei.
Cazul seamănă izbitor cu scandalul din urmă cu câțiva ani, când un alt baschetbalist american, Chauncey Hardy, ce evolua la o echipă de baschet giurgiuveană, şi-a pierdut viaţa după un conflict izbucnit în noaptea de 8 / 9 octombrie 2011, în jurul orei 3:30, în clubul „Emotione” din Giurgiu, ucis tot de un interlop.
Din fericire, în acest caz de la Brăila  cei doi baschetbalişti americani au supraviețuit.  Similitudinea celor două situații demonstrează că,  din păcate , în România , clanurile și interlopii nu sunt doar niște personaje  de  film, ci realități  ale unei societăți   mult prea conciliantă cu infractorii, ce  devin locatari temporari , pe perioade din ce în ce mai scurte, ai închisorilor de maximă siguranță (vezi Penitenciarul Giurgiu), urmând ca reinserția lor socială să aibă ca efect din nefericire pentru cetățenii normali ai acestei națiuni, comiterea de  noi infracțiuni și implicit la inventarierea de noi victime.
Însă, din câte constatăm, liderii noștri politici iubesc infractorii! Probabil pentru că au același profil ca al lor… Ba chiar  unii dintre  aleși au ajuns să  își ceară  scuze criminalilor, violatorilor, hoților  pentru că Legea  ar fi prea  dură cu ei , că Jilava nu seamănă cu ”Hilton” (?!)
Conform acestei atitudini,  Tănăsoaia , cel ce l-a ucis pe baschetbalistul Chauncey Hardy , un aghiotant al celebrului interlop giurgiuvean, Butoane,   instanța  a dispus  o pedeapsă  de doar 7  ani de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte. 
Dar pentru că Tănăsoaia,  a fost un ”exemplu” (??)   pe perioada detenției,   instanța a dispus  liberarea lui condiţionată, cu doi ani mai devreme! 
 Presimțim că   și în cazul interlopului din Brăila , legea penală va fi aplicată în același fel. Mai marii Justiției vor căuta orice mijloc să nu îi încalce acestei bestii  periculoase, drepturile,  în timp ce tinerii baschetbaliști americani, aproape uciși în bătaie, imediat ce se vor ridica de pe patul de spital , vor fugi cât mai departe de această țară, România,  de care își  vor aminti întotdeauna ca despre cel mai mare coșmar al vieții lor.
”Ei, și ce dacă!”, vor spune aceiași  politicienii   care  se tot chinuiesc  să  dăruiască în cel mai scurt timp, pușcăriașilor, o lege a amnistiei , cerându-le iertare și pentru vina noastră, a oamenilor onești, că n-am ucis încă pe nimeni pentru a ne bucura, la rândul nostru, de un asemenea privilegiu.
(Jurnal)    
 
 

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Baschetbaliștii americani , înjunghiați de un interlop , la  Brăila, amintește giurgiuvenilor de tragicul caz al lui Chauncey Hardy…!

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.