Bătaie între elevi, la un liceu din Municipiul Gurgiu. Jandarmii au intervenit! Unde sunt cele mai periculoase școli din România…

Bătaie între elevi, la un liceu din Municipiul Gurgiu. Jandarmii au intervenit! Unde sunt cele mai periculoase școli din România…

Luni, 13 februarie , în jurul orei 08:45, jandarmii aflați în misiune de menținere a ordinii și siguranței publice în zona instituțiilor de învățământ au fost sesizați de către un elev despre faptul că tocmai fusese victima unei agresiuni.

În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că elevul, în vârstă de 17 ani, a fost agresat fizic, fiind lovit cu pumnul de către un alt elev în vârstă de 16 ani, pe holul de la intrarea în instituția de învățământ, ambii fiind elevi ai respectivului liceu.

În acest caz, jandarmii au întocmit un proces-verbal de sesizare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută la art. 193 în Codul Penal „Lovirea și alte violente”. Documentele au fost înaintate organelor competente în vederea continuării cercetărilor.

După cum se observă, în ultimii ani cresc cazurile de violență în unități școlare în toată țara.

Astfel, în  urma analizei datelor centralizate, în anul şcolar 2021-2022, raportat la anii şcolari anteriori (2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021), se constată evoluţia uşor crescătoare a actelor de violenţă în mediul şcolar.

În semestrul I al anului şcolar 2021-2022 a fost înregistrat un număr de 5405 acte de violență. Raportat la semestrul I al anului şcolar anterior, 2020-2021, când s-a înregistrat un număr de 800 acte de violență școlară, se constată o creștere cu 85,15%, în contextul întoarcerii elevilor la școală și al desfășurării cursurilor cu prezenţă fizică.

Aproape 10.000 de acte de violență au avut loc în anul școlar 2021-2022, un număr în creștere față de anii anteriori.

Județele Braşov, Cluj, Dâmbovița, Ilfov și Bucureşti se află pe primele cinci locuri în topul județelor cu cele mai multe acte de violență în școli raportate de inspectoratele școlare județene, arată un document al Ministerului Educației.

Surse: IJJ GIURGIU

Luni, 13 februarie , în jurul orei 08:45, jandarmii aflați în misiune de menținere a ordinii și siguranței publice în zona instituțiilor de învățământ au fost sesizați de către un elev despre faptul că tocmai fusese victima unei agresiuni. În urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că elevul, în vârstă de 17 ani, a fost […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/bataie-intre-elevi-la-un-liceu-din-municipiul-gurgiu-jandarmii-au-intervenit-unde-sunt-cele-mai-periculoase-scoli-din-romania/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=bataie-intre-elevi-la-un-liceu-din-municipiul-gurgiu-jandarmii-au-intervenit-unde-sunt-cele-mai-periculoase-scoli-din-romania
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 14 February 2023 12:04

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.