Biblioteca comunei Florești-Stoenești – un exemplu pentru comunitățile rurale

Biblioteca comunei Florești-Stoenești – un exemplu pentru comunitățile rurale

Comuna Florești-Stoenești, cea mai mare localitate rurală din județul Giurgiu mai bifează o performanță – aceea de a avea o blibliotecă cum vezi numai la oraș.

Pe lângă miile de cărți din literatura română și universală, ce pot fi accesate atât de copii cât și de adulți, biblioteca este dotată și cu foarte multe calculatoare conectate la internet, astfel încât informațiile obținute după cititul unei cărți să poată fi aprofundate și cu ajutorul tehnologiei.

Spuneam că realizarea acestui ambient generos, ce te îndeamnă la lectură, reprezintă o performanță, pentru că și la acest capitol județul Giurgiu este codaș.

Potrivit statisticilor, în județul Giurgiu funcționează doar câteva biblioteci comunale care au un calculator, toate aceste dotări fiind la mâna primarilor, mulți neconsiderând oportună o astfel de investiție.

Spune bine primarul comunei Florești-Stoenești, Constantin Dumitru: ”Unii cred că nivelul de dezvoltare al comunei lor, stă în lungimea străzilor asfaltate. Eu cred că bogăția stă în numărul cărților care compun fondul de carte al bibliotecii locale.”

Adevărat am spune. Judecând după rezultatele școlilor din mediul rural, străzile asfaltate au și ele importanța lor, însă investițiile în educație ar trebui să primeze, doar e prioritate națională (încă pe hârtie).

Așadar, aceste imagini ar trebui să motiveze fiecare primărie și fiecare școală din mediul rural, acolo unde biblioteca este înlocuită cu cârciuma sau unde nu sunt spații pentru a fi amenjată o sală de lectură sau unde pur și simplu nu se vrea și se merge pe ideea că țara te vrea prost.

 

Comuna Florești-Stoenești, cea mai mare localitate rurală din județul Giurgiu mai bifează o performanță – aceea de a avea o blibliotecă cum vezi numai la oraș. Pe lângă miile de…


Autorul articolului Redacție Giurgiu-Tribune
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/biblioteca-comunei-floresti-stoenesti-un-exemplu-pentru-comunitatile-rurale/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 24 aprilie 2023 19:27

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.