Boboteaza, în comuna Putineiu – o tradiţie păstrată în timp

Putineiu 1

An de an, comuna Putineiu este un punct de reper în judeţul Giurgiu prin manifestările pe care Consiliul Local Putineiu şi primarul Gheorghe Breazu le organizează cu ocazia sărbătorii de Bobotează. Slujba religioasă din faţa primăriei, spectacolul folcloric şi tradiţionalul vin fiert au fost şi în acest an parte din evenimentul pe care primarul Gheorghe Breazu l-a pregătit pentru locuitorii comunei pe care o conduce.

Gheorghe Breazu

„Mă bucur că am reuşit să marcăm cum se cuvine şi în acest an Sărbătoarea Bobotezei în comuna noastră. Evenimentul este o tradiţie pentru noi, este o mică bucurie pentru locuitori.
Prin manifestările pe care le organizăm, an de an, dorim să păstrăm datinile lăsate de străbunii noştri, de Bobotează, pe care le vom continua şi în viitor. Le doresc tuturor locuitorilor un an îmbelşugat, să se bucure de roadele muncii lor.De asemenea, vreau să le spun La Mulţi Ani, celor care îşi serbează mâine ziua numelui.”, ne-a declarat Gheorghe Breazu, primarul comunei Putineiu.
Urarea edilului localităţii se pare că a fost una cu spor, imediat după ce s-a încheiat slujba religioasă, la Putineiu a început să ningă ca în poveşti.
Putineiu 2

Pe lângă aghiasma de Bobotează, localnicii s-au înghesuit pentru a obţine un snop de paie sfinţite pe care, conform tradiţiei, le păstrează pentru la primăvară pentru a le pune la cloşti pentru a avea parte de pui de păsări mulţi şi sănătoşi. O parte dintre acestea sunt aşternute şi în grajdurile animalelor, cu speranţa că acestea vor fi sănătoase şi vor oferi producţii bune tot anul.Putineiu 4

Marea sărbătoare creştină a continuat cu un spectacol folcloric, susţinut de către artiştii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu.Sursa:
giurgiupesurse.ro
Articol sursa: Boboteaza, în comuna Putineiu – o tradiţie păstrată în timp

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.