Burse de la marele antreprenor Cristrian Erbașu pentru elevii giurgiuveni care se înscriu la școala profesională

Niciodată până acum, în Giurgiu, mediul de afaceri nu a fost atât de implicat în susținerea școlilor profesionale și atragerea elevilor către acest tip de învățământ. Este apanajul Consiliului Județean care a reușit să stârnească interesul companiilor care activează în județul Giurgiu și care se confruntă de ani buni cu lipsa presonalului calificat.

Azi, la sediul Consiliului Județean, în cadrul unei conferințe de presă, a fost prezentul unul dintre cei mai mari antreprenori în construcții din România, Cristian Erbașu, interesat de școlile profesionale și cu dorința de a susține financiar o clasă pentru sudori la Colegiul Tehnic ”Viceamiral Ion Bălănescu” din Municipiul Giurgiu.

Elevii giurgiuveni care se vor înscrie la clasa de sudură vor primi din partea mea o bursă lunară de 300 de lei , care se adugă celei de 200 de lei de la stat. Așadar susținem financiar acești copii, care, pe lângă teorie, vor efectua orele de practică pe șantierele noastre unde să vadă și chiar să se implice în producție. Este nevoie pe piața muncii de personal calificat, iar cei care se vor califica aici vor avea foarte multe oportunități.” – Cristian Erbașu – director Construcții Erbașu

În cadrul aceleiași conferințe a fost prezent și Dan Constantinescu deținătorul unei afaceri care ansamblează biciclete electrice la Grădinari, dar și a unei școli de sudură unde intenționează să califice, prin intermediul unor cursuri, persoane interesate să obțină o certificare în această meserie.

Președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, s-a referit la stadiul în care se află clădirea din curtea fostului Liceu de Marină care urmează să servească drept internat elevilor care vor urma școala profesională. Astfel, clădirea urmează să fie racordată la rețeua electrică și la apă, o intervenție la acoperiș și finalizarea bugetului pentru evaluarea serviciului de catering.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Elisabeta Mihalcea, implicată activ în această campanie, a subliniat faptul că aducerea și implicarea mediului de afaceri în susținerea și promovarea școlilor profesionale îi poate determina și convinge pe părinți să își îndrume copiii către acest tip de învățământ, sigur pentru viitor și cu multe beneficii.Sursa:
http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: Burse de la marele antreprenor Cristrian Erbașu pentru elevii giurgiuveni care se înscriu la școala profesională

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.