Când ”cotoiul” PNL-ist n-ajunge la… primarii PSD, îi găsește…acri!

Cam așa s-a întâmplat cu primarul comunei  Singureni, Marian Pătuleanu, intens și amenințător ”curtat” de conducerea PNL Giurgiu pentru a părăsi PSD și a candida din partea lor.

Despre presiunile uriașe făcute de partidul aflat la putere asupra primarilor puternici din PSD pentru a-i determina să candideze pentru ei, s-a vorbit mult în ultima vreme. Au început să apară chiar declarații ale unora dintre cei care au rezistat tuturor amenințărilor și care probabil vor fi folosite pentru a susține plângerea penală pe care PSD a anunțat că o va depune împotriva PNL.

Județul Giurgiu este unul din județele în care aceste presiuni au atins culmi paroxistice, așa după cum declara și președintele executiv al organizației județene PSD, Marian Mina.

În cazul Primarului comunei Singureni, Marian Pătuleanu, liderii peneliști s-au grăbit să vândă blana ursului din pădure prin anunțul că acesta va candida din partea lor. El a fost și prezentat într-o fotografie alături de alți primari și staff-ul PNL

Deci, Marian Pătuleanu a semnat dosarul la PNL, zice oficiosul partidului!

Asta se întâmpla miercuri, 5 august. Două zile mai târziu, pe 6 august, pe la ora 10.00, pe pagina de facebook a PNL apare o postare a domnului Motreanu în care se leapădă de Marian Pătuleanu și zice că nu se încadrează în standardele lor, că s-au sfătuit ei în Biroul Politic și, ce să vezi, Pătuleanu nu…mai corespunde!

Comunicatul a fost trimis cu o grabă suspectă către presă de deputatul Toma Petcu, dar și pe grupul de WhatsApp al PNL pentru a fi distribuit pe facebook:

 

Motivul acestei grabe s-a văzut către orele prânzului când,  ce să vezi, surprize, surprize, primarul comunei Singureni apare astăzi la conferința de presă a PSD Giurgiu, alături de președintele Marian Mina și primarul comunei Ghimpați, Constantin Cărăpănceanu,  și declară că într-adevăr a avut discuții cu conducerea PNL,  dar nici gând să candideze din partea lor:

N-am plecat de la PSD, am fost şi sunt alături de această echipă. Nu am înţeles comunicatul lui Dan Motreanu. A fost, într-adevăr o discuţie, cum au şi alţi colegi, chiar şi cu alte partide, dar nu a fost nimic concret. A venit toată conducerea PNL acasă la mine, domnul Motreanu, Toma Petcu, Andrei Alexandru, domnul Beianu, am stat de vorbă…după cum știți a ieșit și o fotografie pe presă cu noi, dar asta nu înseamnă că, neapărat, m-am dus la PNL. Mă vedeți aici unde este familia mea politică. Și domnul Bădălău și domnul Mina au fost lângă mine mereu, m-au sprijinit. Ce pot să spun, este că PNL  ar trebui să înceteze cu astfel de abuzuri. Haideți să vorbim despre proiecte, 

 Cred că nu există primar din judeţul Giurgiu care să nu fie amenințat. Poate încetează odată cu toate chestiile astea şi vin în faţa oamenilor cu proiecte, nu cu presiuni, insistenţe şi abuzuri!”, a spus Marian Pătuleanu.

Președintele executiv al PSD Giurgiu, Marian Mina a confirmat spusele primarului de la Singureni și a făcut un apel la PNL să-și respecte propriile solicitări și anume cele referitoare la o campanie electorală sub semnul fair play-ului:

”Nu este prima dată când spunem acest lucru. Nu vom tolera aceste abuzuri și vom face plângeri penale de fiecare dată când primarii noștri sunt amenințați sau șantajați. Abuzurile pot fi oprite și eu sunt dovada vie că acest lucru este posibil”, a declarat Mina, făcând referire la carantinarea ilegală căreia i-a fost victimă și care a fost anulată definitiv de către instanță.

O altă declariție interesantă a președintelui Mina a fos aceea că săptămâna viitoare va veni alături de alți primari despre care PNL a spus că vor candida din partea lor.

Concluzia ce se poate trage este că, doar cu amenenințări și promisiuni deșarte nu poți să ai alături de tine primari responsabili. Este nevoie de muncă, sinceritate și sprijin în implementarea proiectelor.

Până va realiza acest lucru, PNL va mai vinde pielea ursului din pădure.

M.B

 

 Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Când ”cotoiul” PNL-ist n-ajunge la… primarii PSD, îi găsește…acri!

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.