Când renunțăm la whatsapp ce alegem? Telegram sau Signal

Telegram

Ok, deci mai întâi, ce este același lucru între Telegram și Signal?

  • Este intuitiv și, dacă ați folosit WhatsApp sau Telegram, nu veți avea nevoie de timp pentru a vă obișnui cu adevărat cu Signal
  • Puteți trimite mesaje persoanelor care se află în lista de contacte de pe telefon
  • Există o aplicație pentru Android și iPhone
  • Dacă doriți să trimiteți mesaje de  pe laptop / computer , puteți face și asta
  • Puteți crea grupuri și puteți face parte din grupuri
  • Efectuarea de apeluri vocale și video se poate face cu ușurință

Grupuri

Bine, în primul rând, grupuri.

  • Telegram permite până la 200.000 de membri într-un grup, iar Signal permite 1.000. Sincer, simt că mergem de la o extremă la alta. Văd că 1.000 s-ar putea să nu fie de ajuns pentru o organizație mare, dar 200.000 sunt mult prea mulți oameni pentru un grup, cel puțin IMHO
  • La fel ca în cazul Telegram, puteți dezactiva un grup, dar puteți gestiona notificările atunci când sunteți menționați. În cadrul grupului, făcând clic pe @ Mențiuni, atunci puteți selecta din Notificare întotdeauna sau Notificare pentru a obține tipul de notificări inteligente pe care le căutați
  • Se pare că nu există o modalitate de a dezactiva toate grupurile într-o singură acțiune, dar puteți dezactiva notificările din grupuri pe bază de grup cu grup
  • Dacă utilizați Telegram și sunteți administrator de grup, puteți șterge un mesaj de la un membru al grupului care îl șterge pentru toată lumea. Acest lucru nu se poate face în Signal.

Aplicația iPad

Acest lucru ar putea fi important pentru fanii Apple. Aparent, nu există nicio aplicație WhatsApp pentru iPad, dar există cu Signal (și, de asemenea, cu Telegram).

Pin Chaturi

Chaturile pot fi fixate și dezactivate în Telegram, iar această caracteristică este disponibilă și în Signal. Pur și simplu țineți apăsat unul dintre chat-uri, apoi faceți clic pe pictograma PIN care apare în partea de sus a meniului ribbon. Chatul va apărea apoi într-o nouă secțiune fixată în partea de sus a listei de chaturi

Ultima dată văzută și starea online

Una dintre caracteristicile care îmi plac la Telegram este ultima dată văzută și setările de stare online. Semnalul nu pare să aibă nici una dintre aceste setări. Nu puteți vedea când a fost văzut cineva ultima dată și nici dacă este online.

Acces la numărul dvs. de telefon

Cu Telegram, pot conversa prin chat cu oameni și nu am nevoie ca ei să aibă sau să știe numărul meu de telefon. Aceasta nu este o opțiune cu Signal.

Citiți notificările

Aceasta este o zonă în care Signal are stăpânire. Are două setări pe care Telegram nu le are și este pentru a activa sau a dezactiva chitanțele citite și pentru a activa sau dezactiva indicatorii de tastare. Dezactivarea acestora înseamnă că destinatarii dvs. nu vor ști dacă le-ați citit mesajul sau dacă introduceți un mesaj, dar la fel, nu veți ști dacă destinatarul dvs. face același lucru. Îmi place această caracteristică, păcat că Telegram nu o are!

Dosare

Chaturile pot fi mutate în dosare cu Telegram, dar din păcate nu există o astfel de caracteristică cu Signal!

Canale

Cu Signal, puteți crea un grup sau puteți începe un chat cu un contact individual. Canalele sunt o caracteristică excelentă în Telegram , oferindu-vă posibilitatea de a transmite un mesaj către abonați. Deci, în acest sens, Signal este același cu WhatsApp și nu ați pierde nimic dacă ați schimba.

Nume de utilizator

Funcția de nume de utilizator din Telegram vă oferă posibilitatea de a crea un link pe care îl puteți partaja cu alții. Acest lucru se leagă de faptul că numărul dvs. de telefon nu trebuie să fie ceva pe care îl împărtășiți tuturor celor cu care conversați prin intermediul aplicației Messenger. Cu Signal, puteți adăuga o fotografie și numele și prenumele dvs., dar nu există niciun concept de nume de utilizator pe care să îl puteți partaja ca legătură cu oamenii.

Chaturi secrete și mesaje de autodistrugere

Un chat secret în Telegram vă permite să creați un chat în care mesajele nu pot fi redirecționate către alții. De asemenea, oferă o caracteristică de autodistrugere a mesajului în care puteți seta o anumită perioadă de timp înainte ca mesajul să dispară de pe telefoanele ambelor persoane care se află în chat. Cu Signal, nu aveți chaturi secrete, dar puteți activa mesajele care dispar și setați o perioadă de timp în care mesajele vor dispărea. Mesajele pot fi redirecționate în continuare către alte persoane, chiar dacă funcția de mesaje dispare este activată în Signal.

Autocolante animate

Da, știu că acesta este destul de inutil în marea schemă a tuturor lucrurilor, dar ÎM ÎNCINTESC autocolantele animate din Telegram. Nu primiți acest lucru în Signal, dar, desigur, vă puteți trimite propriile stickere și emoji-uri obișnuite … pur și simplu NU este la fel.

Sondaje

Sondajele sunt o caracteristică excelentă în Telegram, cu adevărat utilă dacă utilizați un chat de grup pentru a gestiona evenimente sau încercați să determinați oamenii să ia o decizie cu privire la ceva. Momentan nu există nicio funcție de sondaje în Signal.

Editați mesajele trimise

În Telegram, puteți edita mesajele după ce le-ați trimis. În prezent, acest lucru nu se poate face în Signal.

Adăugați la ecranul de pornire

Nu puteți adăuga un chat pe ecranul de pornire al dispozitivelor dvs. utilizând Signal, deși puteți face acest lucru cu Telegram.

Tabel comparativ

Pentru a completa acest lucru, să ne uităm la toate caracteristicile pe care le-am analizat în această postare și la cea care privește Telegram și să le comparăm cu WhatsApp. Dacă priviți pur și simplu dintr-o perspectivă caracteristică, Telegram este câștigătorul. Dacă sunteți un dezvoltator și sunteți interesat din punct de vedere al codului, altcineva va trebui să scrie un blog despre acest lucru . Dacă Signal nu stochează NICIUNEA din datele dvs., obține notele de top acolo. Funcțiile Telegram, combinate cu acestea, stochează doar informațiile dvs. de contact, persoanele de contact și ID-ul dvs. de utilizator (în cazul în care creați unul), îl face cel mai bun candidat pentru schimbarea aplicației de mesaje.

CaracteristicăWhatsAppSignalTelegram
Membrii grupului2561.000200.000
Grupați notificările inteligente⛔✅✅
Mesaje fixate în partea de sus a chatului de grup⛔⛔✅
Chaturi fixate✅✅✅
Dezactivați în mod implicit toate grupurile⛔⛔✅
Aplicația Android✅✅✅
aplicația iPhone✅✅✅
aplicația iPad⛔✅✅
Stare online✅⛔✅
Ultima dată văzută✅⛔✅
Posibilitatea de a ascunde numărul de telefon de la contactele de mesaje⛔⛔✅
Dezactivați notificările de citire✅✅⛔
Structura de dosare pentru chat-uri⛔⛔✅
Canalele pentru difuzarea mesajelor către abonați⛔⛔✅
Crearea unui nume de utilizator pentru a fi distribuit altora în locul numărului dvs. de telefon⛔⛔✅
Chaturi secrete⛔⛔✅
Mesaje de autodistrugere✅✅✅
Autocolante animate în aplicația nativă⛔✅✅
Sondaje în discuții de grup⛔⛔✅
Adăugați chat pe ecranul de pornire al dispozitivului⛔⛔✅
Editați mesajul după ce a fost trimis⛔⛔✅
Ștergeți mesajul de la membru al grupului ca administrator⛔⛔✅

Sursa articol : https://meganvwalker.com/telegram-vs-signal-with-whatsapp-comparison-table/

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.