Care a fost prima cauză a accidentelor rutiere în județul Giurgiu, în primele 8 luni ale acestui an…De necrezut!

După cum ne spunea șeful serviciului rutier  din cadrul Inspectoratului județean de Poliție Giurgiu, Marian Popescu, prima cauză generatoare de accidente, la nivelul județului Giurgiu,  în primele 8 luni ale anului ( 1 ianuarie – 31 august 2018), o constituie bicicliștii.
Din cele 41 de accidente înregistrate de la începutul acestui an, cărora le-au căzut  victime bicicliști, 5 s-au soldat cu răniri grave,  iar 36 cu răniri ușoare.
De precizat că amenzile pentru cei ce călătoresc pe bicicletă și nu respectă regulile de circulație sunt destul de piperate. Ele pot ajunge și la 800 de lei , în special pentru cei ce circulă în stare de ebrietate. Sunt cazuri în care bicicliștii suferă de tot felul de afecțiuni fizice ce nu le permite mersul pe bicicletă, dar în ciuda acestui lucru ei le folosesc. Reamintesc totodată,  prin intermediul cotidianului dvs. , tuturor conducătorilor auto că distanța permisă autovehiculelor , atunci când depășesc o bicicletă s-a schimbat, ea friind de 1,5 m. Mai precizez că în cazul unui accident cu bicicliști, la o eventuală expertiză, această prevedere legală a distanței, va fi luată în calcul – a mai spus Marian Popescu.
 (Florian Tincu)
*** În edițiile viitoare ale cotidianului nostru vom publica și regulile privind circulația bicicletelor pe drumurile publice.
 

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Care a fost prima cauză a accidentelor rutiere în județul Giurgiu, în primele 8 luni ale acestui an…De necrezut!

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.