Câți giurgiuveni mai sunt în carantină?

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 02.06.2020:

 • cazuri confirmate – 223;
 • cazuri vindecate și externate – 131;
 • în carantină instituționalizată – 10 persoane;
 • în autoizolare la domiciliu – 612 persoane.

Starea acestora de sănătate este monitorizată zilnic de către medicii de familie sau de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică.

În ultimele 24 de ore, 81 de persoane au primit aprobarea de a părăsi regimul de autoizolare și nici o persoană pe cel de carantinare.

Până în prezent, au fost testate 2.513 de persoane, dintre care 28 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID -19.

În cursul zilei de ieri, 01 iunie a.c., 163 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 15 polițiști locali au desfășurat 48 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

I.P.J. Giurgiu mulțumește tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Activități executate în ultimele 24 de ore de efectivele de jandarmerie în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID–19:

 • 39 de jandarmi au executat misiuni de menținere în sistem integrat cu poliția;
 • 17 jandarmi au executat misiuni menținere independent;
 • 2 jandarmi la centrele de carantină;
 • sancțiuni aplicate: 2 amenzi și 1 avertisment la Legea 61/1991, 1 avertisment la Legea 12/1990;
 • valoarea sancțiuni: 700 de lei;
 • persoane verificate la domiciliu: 91;
 • infracțiuni constatate: 1 infracțiune independentă, cu 1 autor, la Legea 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri; 4 infracțiuni, în cooperare cu poliția, cu 4 autori (2 loviri și alte violențe și 2 vătămări corporale din culpă).

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au efectuat 1 misiune de transport către unități spitalicești și 2 misiuni de transport către spațiile de carantină.

Algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

 

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

 

The post Câți giurgiuveni mai sunt în carantină? appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Câți giurgiuveni mai sunt în carantină?

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.