Ce avere avea patronul PRO TV, Petr Kellner și ce afaceri mai deținea, pe lângă Pro TV

S-a aflat ce avere avea patronul PRO TV, Petr Kellner, și ce afaceri mai deținea! O veste cutremurătoare a lovit lumea miliardarilor lumii, după ce Petr Kellner, cel mai bogat om din Cehia și patronul Pro Tv, a decedat. Omul de afaceri în vârstă de doar 55 de ani și-a găsit sfârșitul în mod tragic, în timp ce se afla în concediu, în Alaska.

Ce avere avea patronul PRO TV, Petr Kellner

Petr Kellner se afla la schi, în Alaska, când elicopterul în care se afla alături de alte patru persoane s-a prăbușit în apropierea unui ghețar. Toți ocupanții aparatului de zbor au decedat e loc, potrivit cotidianului american The New York Times.

Cel mai bohat om din Cehia avea o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari și ocupa locul 73 în topul celor mai bogați oameni ai planetei, potrivit celebrei reviste Forbes. Petr Kellner avea și alte afaceri în România. Pe lângă Pro TV, cel mai important post TV din România, preluat în 2020, omul de afaceri deținea și două clădiri foarte importante din România, situate în vecinătatea sediului Guvernului României.

Ce avere avea patronul PRO TV, Petr Kellner
Ce avere avea patronul PRO TV, Petr Kellner

Ce afaceri mai avea miliardarul în România

Petr Kellner a cumpărat Pro TV anul trecut, prin holdingul pe care îl deţine, PPF. Activele holdingului sunt estimate la nu mai puțin de 44 de miliarde de euro.

Petr Kellner a cumpărat anul în 2019/ 2020 Pro TV într-o tranzacţie prin care a preluat afacerea de la americanii de al AT&T grupul CME, principalul acţionar al PRO TV. Kellner a avut mai multe afaceri în România în ultimii 15 de ani, fiind implicat și în sistemul bancar din România. Omul de afaceri a deținut 20% Romexterra Bank, iar acum deţinea două clădiri de bioruri din apropierea Guvernului. PPF Real Estate a intrat în România în anul 2016, prima investiţie imobiliară fiind Metropolis Center, urmată în 2018 de achiziţia Crystal Tower.

Petr Kellner s-a lansat în afaceri în 1990. A vândut produse de birotică și în scurt timp a intrat în posesia mai multor companii de stat din Cehia, private de guvern. A avut o ascensiune rapidă în mediul de afaceri, devenind în scurt timp cel mai bogat om din Cehia.

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.