Ce s-a întâmplat astăzi, de Ziua lui Ceaușescu, la mormântul acestuia. De ce este regretat dictatorul

Ca în fiecare an, și astăzi, 26 ianuarie, în  Cimitirul Ghencea din Capitală , câțiva nostalgici s-au adunt în fața mormântului în care dictatorul, cum era numit de români, Nicolae Ceaușescu își doarme somnul de veci.  
Ei au pus câte o lumânare și  câte un buchețel de flori, depănînd amintiri din ,,Epoca de Aur”. Ba câte unul a mai recitat și câte o poezie închinată,  în acele vremuri, ”falnicului cârmaci al țării”!!
Este ziua lui nea Nicu! Dacă ar fi trăit el ar fi împlinit  astăzi 101 ani.  La întâlnirea modestă și aproape la fel de discretă precum o ,,întâlnire conspirativă”, această  ciudată adunare periodică a șocat  de data aceasta prin prezența unor grupuri de tineri .
Întrebați de ce se află ei acolo , cât timp nu au trăit o clipă măcar , acele vremuri, tinerii au răspuns reporterilor că  își însoțesc părinții sau bunicii care au apucat acele vremuri , ori că au venit din curiozitate ba chiar  ca o contraripostă la modul în care este condusă astăzi țara.
În cele câteva emisiuni de televiziune dedicate acestei bizare aniversări , o serie de sociologi au  fost de acord că cei ce vorbesc la superlativ despre ”Epoca…” dinainte de anii ‘90 nu sunt nostalgici,  ci mai degrabă fac o comparație între ceea ce aveau pe atunci cetățenii și care sunt beneficiile lor astăzi, plecând de la cifra statistică,  extrem de dezolantă că la acest moment 40% din populația României se află în pragul sărăciei. Iată de ce fantoma lui Ceaușescu se plimbă încă printre noi, creând senzația nostalgiei!  
(Florian Tincu)

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Ce s-a întâmplat astăzi, de Ziua lui Ceaușescu, la mormântul acestuia. De ce este regretat dictatorul

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.