Cercetări la Bolintin, după ce o postare pe facebook a arătat mai mulţi câini împuşcaţi

Reprezentanţii Direcţiei Silvice Giurgiu, împreună cu cei ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) efectuează cercetări după ce un cetăţean a sesizat autorităţilor faptul că inginerul de vânătoare din cadrul Ocolului Silvic Bolintin ar fi împuşcat un câine.

“Specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Giurgiu împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi poliţişti din cadrul IPJ Giurgiu efectuează cercetări după ce, în urmă cu două zile, un cetăţean din zona Bolintin, judeţul Giurgiu, a sesizat autorităţile că inginerul de vânătoare din cadrul Ocolului Silvic Bolintin ar fi împuşcat un câine cu arma din dotare, iar persoana în cauză susţine că nu el este făptaşul”, a declarat joi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Silvice Giurgiu, Viorel Mitroi.

În context, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă, a precizat, pentru AGERPRES, că poliţiştii au deschis dosar penal pentru uz de armă letală fără drept, uciderea fără drept a animalelor cu intenţie după ce un bărbat din localitatea Găiseni, judeţul Giurgiu, a reclamat la poliţie că a găsit un câine mort şi acesta ar fi fost împuşcat.

“Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au găsit la locul indicat, în zona localităţii Bolintin, în apropierea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti, un câine mort, iar cadavrul acestuia a fost ridicat şi se fac cercetări pentru a se constata dacă animalul a fost împuşcat sau a murit din alte cauze. În această situaţie a fost deschis dosar penal pentru uz de armă letală fără drept, uciderea fără drept a animalelor cu intenţie”, a declarat Cristian Şuţă.

Viorel Mitroi a mai precizat că “în zonele de vânătoare se fac, în conformitate cu prevederile legale, acţiuni de distrugere ale dăunătorilor cu păr şi piele şi în această categorie intră şi câinii hoinari care distrug vânatul, dar în ultima perioadă nu au avut loc astfel de acţiuni. Ultima acţiune de acest fel s-a desfăşurat în perioada 29-30 noiembrie 2017 când au fost împuşcaţi trei câini hoinari, sălbăticiţi, în zona aceea de vânătoare care aparţine de Ocolul Silvic Bolintin”.

www.agerpres.ro

The post Cercetări la Bolintin, după ce o postare pe facebook a arătat mai mulţi câini împuşcaţi appeared first on Stiri Giurgiu | Cotidian local de informatie si atitudine.Sursa: stirigiurgiu.ro
Articol sursa: Cercetări la Bolintin, după ce o postare pe facebook a arătat mai mulţi câini împuşcaţi

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.