China interzice copiilor să se joace jocuri video mai mult de o oră în weekenduri

China a luat măsuri pentru a restricționa orele pe care copiii le pot petrece jucându-se jocuri video online cu scopul de a reduce dependența față de acestea în rândul minorilor, relatează IFL Science.

Companii ca Tencent și NetEase care oferă jocuri online vor putea să îi lase pe copii să se joace doar o oră între 20:00 și 21:00 vinerea și în weekend și în zilele în care se celebrează sărbători oficiale, potrivit unui document publicat de presa chineză și citat de BBC.

Pentru a asigura respectarea noilor măsuri, toți utilizatorii vor fi nevoiți să se logheze cu numele lor reale, nu cu avataruri create online.

China este una dintre cele mai mari piețe a jocurilor video la nivel mondial, aproape 665 de milioane de jucători cheltuind anual în jur de 43 de miliarde de dolari.

Deși este greu să găsești statistici oficiale despre dependența de jocuri video în China, autoritățile au adus frecvent subiectul în discuție ca motiv de îngrijorare.

În 2019 autoritățile de la Beijing au introdus măsuri care limitează timpul petrecut de minori jucându-se la doar 90 de minute în timpul săptămânii și la 3 ore în weekenduri, interzicând de asemenea tuturor persoanelor sub 18 ani să se joace online între 22:00 și 08:00.

Unele persoane au suspectat că regimul comunist plănuiește înăsprirea acestor reguli după ce un ziar de stat a criticat recent jocurile online ca fiind „opiu pentru minte”.

OMS consideră dependența de jocurile video o boală

Problema dependenței de jocurile video a fost ridicată și în cadrul Congresului Partidului Comunist Chinez de anul acesta.

Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut în mod oficial dependența de jocurile video ca fiind o boală în 2018, descriind-o drept „un model de comportament legat de jocurile video caracterizat de lipsă a controlului, prioritizare tot mai mare a jocurilor în detrimentul altor activități până în punctul în care jucatul devine mai important decât alte interese și activități cotidiene (…) în pofida consecințelor negative)

Însă decizia OMS s-a dovedit controversată în rândul unor experți care argumentează că deocamdată nu există suficiente studii de calitate și pe termen lung care să concluzioneze că jocurile video sunt o patologie ca dependența de droguri sau pariuri.

Un studiu publicat în 2020 a descoperit că vasta majoritate a persoanelor (în jur de 90%) nu se joacă jocuri video într-un mod care să fie dăunător dar că o minoritate semnificativă poate deveni cu adevărat dependentă într-un mod care le afectează negativ viața.

În ceea ce privește jocurile video violente, numeroase studii au arătat că acestea nu conduc la un comportament violent din partea celor care le joacă.

Citește și:

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.