Cine este ”Omul din Umbră” al Papei, ce îi asigură paza și  securitatea

Echipa care a asigurat securitatea Papei în vizita din România  a fost formată din ofiţeri ai Serviciului de Protecţie şi Pază, pregătiţi special pentru un astfel de eveniment de amploare, informează un comunicat citat de Agerpres. 
Securitatea la nivel naţional a întregii vizite a fost  la rândul ei asigurată şi coordonată de Comitetul Interministerial pentru Securitate („Vizită Papa Francisc 2019”), format din instituţiile din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională – MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP.
Și au făcut-o cu mult profesionalism ,  totală implicare și responsabilitate, după cum am văzut cu toții pe toată perioada vizitei papei Francisc. În acest sens, sunt memorabile imaginile când pe drumul spre aeroport, după plecarea de pe platoul de la Șumuleu Ciuc, pe o ploaie torențială , ofițerii de securitate stăteau agățați, în picioare , de Papa mobil,  uzi până la piele, sub rafalele de apă ce cădeau din cer , fără să schițeze vreun gest de inconfort.
Foarte puțini știu însă că ”Omul din Umbră” al Papei, așa cum este numit el, ce asigură permanent siguranța Suveranului Pontif este Domenico  di Giani, ofițer provenit din Serviciile Secrete italiene,  și totodată Comandant al Gărzii de la Vatican, o persoană cu multă notorietate în Italia și numai, printre singurii de sfatul căruia Papa Francisc ține seama.
(Jurnal) 
 

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Cine este ”Omul din Umbră” al Papei, ce îi asigură paza și  securitatea

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.