Cine sunt interimarii care vor prelua cele şapte ministere după demisiile de la USR-PLUS

După demisia în bloc anunțată luni seara de Dan Barna, s-a stabilit cine sunt interimarii care vor prelua cele șapte ministere lăsate fără conducere de cei de la USR PLUS.

Interimarii care vor prelua cele şapte ministere lăsate descoperite de demisiile miniștrilor USR PLUS

După ce miniștii USR PLUS își vor prezenta demisiile din funcție, va urma numirea, prin decret prezidențial, a unor miniștri interimari.

Potrivt unor surse citate de jurnaliștii de la stiripesurse.ro, conducerea Partidului Național Liberal ar fi stabilit deja cine sunt interimarii care vor prelua cele șapte ministere lăsate fără conducere de cei de la USR PLUS.

premierul Florin Cîțu preia interimar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în locul lui Cristian Ghinea.
ministrul Muncii, Raluca Turcan, va prelua interimar Ministerul Sănătății, în locul Ioanei Mihăilă.
ministrul Energiei, Virgil Popescu, va fi interimar la Ministerul Economiei, în locul lui Claudiu Năsui
ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, va prelua Ministerul Transporturilor, în locul lui Cătălin Drulă
Sorin Cimpeanu, ministrul educației, preia Ministerul Cercetării.
Ministerul Justiției este deja condus interimar de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.
în locul vicepremierului Dan Barna nu este nevoie de numirea unui interimar, acesta neavând un portofoliu, precizează sursa citată.

„Miniştrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Cîţu. Ne prezentăm demisiile”

Luni seară, Dan Barna a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că toți miniștrii USR PLUS își dau demisia din Guvernul Cîțu, lăsând fără conducere ministerele Justiţiei, Sănătăţii, Cercetării, Proiectelor Europene, Transporturilor şi Economiei, pe lângă cel al Justiției, rămas deja vacant după demiterea lui Stelian Ion.

„Nu se mai poate aşa şi nici nu se va mai putea aşa mai departe cu USR PLUS (…) Florin Cîţu nu mai poate să fie premier şi din acest motiv miniştrii USR PLUS se retrag din Cabinetul Cîţu (…) Ne prezentăm demisiile, mâine dimineaţă premierul le va avea pe masă la prima oră.

Trebuie să folosim planul B, pentru că planul A era moţiunea de cenzură. Sunt două variante, fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios pentru dezvoltare şi mergem mai departe cu un nou premier.

Fie PNL merge pe varianta USL, alături de PSD. Este o decizie grea pe care niciunul dintre noi nu am luat-o uşor, dar este un mesaj de care România avea nevoie. După 30 de ani trebuia să vină un moment în România în care un partid să spună aşa nu se mai poate”, a declarat Dan Barna, în aplauzele colegilor săi.

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.