Cîțu îl făcu de rușine în fața Oștirii pe Ciucă al nost'

Indexarea pensiilor militare și majorarea soldelor activilor, conform legii, 
nu sunt drepturi ale militarilor, d-le Ciucă?

Sunt câțiva lideri ai structurilor asociative din sistemul de apărare care se complac în rolul de oameni de serviciu ai ministrului Ciucă, acceptând să-i facă jocul ipocrit ori de câte ori generalul primește ordin să simuleze consultări pentru prostirea rezerviștilor pensionari.

Vedeți simulacrul de consultări pe care ministrul le-a convocat în scop politic, inainte de alegerile prezidențiale, locale și generale. Ultima a fost cea de zilele trecute când promitea, unor urechi credule, doar amânarea indexării pensiilor militare pentru anul 2021 .

Premierul Cîțu este astăzi, pe contul său fb, foarte tranșant cu ce vrea să facă în perioada următoare.

În următoarea perioada se vor analiza  toate legile aprobate in perioada 2017-2019 prin care vom urmări echitatea, eficienta si sustenabilitatea acestor masuri (legea salarizării, legea pensiilor atât pe baza de contributivitate cat si cele speciale):

– se menține nivelul veniturilor personalului din administrația publică centrală și locală, inclusiv personalul care ocupă funcții de demnitate publică și funcții asimilate acestora, la nivelul acordat pentru luna decembrie 2020 . Impactul bugetar este de 12 mld lei.

– amânarea acordării indemnizației pentru limită de vârstă pentru primari, viceprimari, președinți şi vicepreședinți consiliilor județene. Impactul bugetar este de 600,0 milioane lei.

neindexarea în anul 2021 cu rata medie anuală a inflației a pensiilor de serviciu, pensiilor militare de stat și indemnizațiilor pentru limită de vârstă ale parlamentarilor. Impactul 400,0 milioane lei. 

Cîțu ar citi cam așa propriul text, înghițind sunetele de la final de propoziții și fraze: „neindexarea în anul 2021 cu rata medie anuală a inflației a penslor de sericiu , a penslor mitare de stat și indmizaților petu limtă de vâstă ale parmetarilor. Impactu patsute mioane lei.”

– menținerea în anul 2021 a indemnizației de merit la nivelul stabilit pentru anul 2020 (6.240 lei/lună). Impact bugetar este de 8,9 milioane lei

Continuam acordarea si în anul 2021 a voucherelor de vacanță în cuantum 1.450 lei pentru personalul plătit din fonduri publice.”Sursa: huhurez
Articol sursa: Cîțu îl făcu de rușine în fața Oștirii pe Ciucă al nost’

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.