Colectiv, un urlet mut, intr-o societate preocupată de păpuși gonflabile

30 octombrie 2015, ora 22,30.

64 de morti si peste 100 de raniti.

O tragedie abominabila, suferinta extrema, lacrimi de foc, chinuri de neimaginat. Textele supravietuitorilor nu sunt pentru oricine. Îți trebuie curaj, o inima sanatoasa si o imaginatie de lemn, ca sa poti parcuge integral marturisirile Alexandei Furnea, de exemplu, fără să ți se deruleze in fata ochilor filmul groazei si sa nu te apuce furiile, tremurul si sa simti o durere profunda, tu, ca cititor.

Dumnezeule Mare, au trecut 3 ani si au trecut degeaba!!! Dar degeaba.

Romania de azi, la trei ani dC(dupa Colectiv) are in statistici 11 paturi pentru arsi, declara Madame Pintea. Realitatea o contrazice, spun medicii din sistem. „Te mananca viermii, la propriu si la figurat” o spun pe ocolite, pentru ca oficial tara noastra trebuie sa para „europeana”, sa isi arate muschii cu sterioizi de membra UE, ca poate sa gestioneze, să facă față, cum a facut si acum 3 ani. A vrut sa arate ca poate, cu pretul vietii unor tineri. Nu o sa imi iasă din cap declarațiile lui Bănicioiu de mare șmecher, iritat chiar de întrebările jurnaliștilor.

Tragedia Colectiv nu a mutat muntii din loc, nicidecum.

Un corp aproape inert, bandajat si bandajat si iar bandajat, sufocat de coruptia unui sistem care învârte bugete colosale. Asta e sistemul public de sanatate din Romania.  Zilele trecute, am primit si usturatoarea demonstratie ca nici la privat nu stam mai bine. Dar si acolo, la privat, ajungem împinsi tot de stat , de neputinta sau de incompetenta sau pur si simplu din lipsa de optiuni.

Tragedia de la Colectiv nu doar că nu a schimbat „in bine” nimic semnificativ , ba mai mult, astazi, la trei ani dC simt că situatia e cel putin la fel de gravă.

Cine a avut urechi sa auda si creier sa priceapa, e astazi, dC, schimbat.

A demonstrat-o patronul de la Expirat. O fac si altii ca el, in timp ce la nivel institutional s-au amplificat procedurile, s-au ingrosat bibliorafturile și cam atât.

In afara de demisia lui Ponta, care a dus la erodarea unui Guvern, care cel puțin, părea că funcționează cât de cât, dC nu s-a întâmplat mai nimic.

Nu citesc verdicte, nu văd măsuri de resuscitare, nu.

dC au rămas zeci de cruci și alte zeci de vieți mutilate definitiv!

Romania e mai săracă, nicidecum schimbata semnificativ, zduncinată din temeliile sistemului corupt profund dar care inghite fonduri fără număr! Ferească Dumnezeu să fii bolnav în România, în calitate de cetățean obișnuit, contributor de zeci de ani, Ferească Dumnezeu să nu cunoști pe nimeni și să nu te cunoască bine, Ferească Dumnezeu să vrei să fii cinstit într-o lume necinsitită!

Pe acest fir logic, deși in credință logica nu are ce căuta, DA,  bisericile, spitalele sufletului, sunt mai mult decât binevenite. Doar el, medicul suprem, poate să ne vindece, cu instrumente sterile, tratament gratuit si mâini de aur.

Colectiv, un urlet mut, intr-o societate preocupată de păpuși gonflabile.

De ce păpuși gonflabile? Pentru ele erau (și încă mai sunt) destinate cele mai bune paturi, rezerve, in spitalele de stat.

Cu toate astea, o supraviețuitoare, o minune de om, spune astazi, după toate cele îndurate in spitalele din Romania că nu vrea să plece si îi sfătuieste pe tineri să nu o facă, chiar și din aceasta Romanie bolnava, pe care spera sa o vada vindecata intr-o zi: „Imi e dor de ea (țară) ca de un alt om”.

240_F_186623307_YnemIdjzuuS0JYRAlzX5hKHQ4BVZxzTLSursa: giurgiutimes.ro
Articol sursa: Colectiv, un urlet mut, intr-o societate preocupată de păpuși gonflabile

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.