Contrabandă cu aur la Vama Giurgiu; un șofer turc a ajuns după gratii

Contrabandă cu aur la Vama Giurgiu; un șofer turc a ajuns după gratii

Un cetăţean turc, în vârstă de 38 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru contrabandă, după ce a încercat să introducă în România, prin PTF Giurgiu, cantitatea de peste cinci kilograme de bijuterii din aur ascunse în compartimentul motor al unui autocar pe care îl conducea.

”Poliţiştii de frontieră din cadrul STPF Giurgiu, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au efectuat un control amănunţit, în proximitatea PTF Giurgiu, asupra unui autocar înmatriculat în Turcia, ce aparţine unei firme de transport. La volanul acestuia se afla un cetăţean turc, în vârstă de 38 de ani. În urma efectuării controlului, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit în compartimentul motor, mai multe cutii din carton înfăşurate cu bandă adezivă, ce conţineau bijuterii din aur, în cantitate totală de 5.294 grame, estimate la o valoare de 1.535.260 lei”, se arată într-un comunicat de presă, emis joi, de ITPF Giurgiu.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate, acestea fiind reţinute în vederea expertizării şi continuării cercetărilor la STPF Giurgiu.

În prezent, cetăţeanul turc a fost reţinut pentru 24 de ore, iar faţă de acesta autorităţile efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun. (www.agerpres.ro)

Un cetăţean turc, în vârstă de 38 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru contrabandă, după ce


Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/contrabanda-cu-aur-la-vama-giurgiu-un-sofer-turc-a-ajuns-dupa-gratii/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 16 noiembrie 2023 14:33

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.