Coş de fum necurăţat, cauza a patru incendii doar în acest week-end

Deşi la fiecare început de iarnă pompierii averizează cetăţenii asupra pericolului pe care îl reprezintă coşurile de fum neverificate sau necurăţate, neglijenţa oamenilor face ca aceştia să fie solicitaţi la stingerea incendiilor provocate de această cauză.

Doar în acest week-end, pompierii de la ISU Giurgiu au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a cinci incendii izbucnite la diverse locuinţe, patru dintre ele având drept cauză coşurile de fum necurăţate iar unul scurtcicuit electric.

Aşa se face că, în data de 26.01.2018, ora 16: 10,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Pietrele pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă aparținând Punctului de Lucru Greaca. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars electrocasnice, mobilierul și acoperișul locuinței pe o suprafață de aproximativ 80 de mp.  Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat/defect.

În data de 26.01.2018, ora 17: 10,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în municipiul Giurgiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars aproximativ 2 mp. astereală din lemn.  Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat/defect.

În data de 27.01.2018, ora 15: 46,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Cetatea pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia au ars tocăria din lemn, o masă și doi acumulatori auto.  Cauza probabilă a producerii incendiului: scurtcircuit electric.

În data de 27.01.2018, ora 18: 11,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Poenari pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de pompieri Giurgiu. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars funinginea depusă în interiorul coșului de fum.  Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat/defect.

În data de 28.01.2018, ora 17: 45,  I.S.U. Giurgiu a fost solicitat să intervină în localitatea Bolintin Deal pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. Pompierii au acționat pentru limitarea propagării și stingerea incendiului în urma căruia a ars funinginea depusă în interiorul coșului de fum.  Cauza probabilă a producerii incendiului: coș de fum necurățat/defect.Sursa: giurgiu-acum.ro
Articol sursa: Coş de fum necurăţat, cauza a patru incendii doar în acest week-end

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.