Cum a reuşit să scape un criminal din Prahova de plata unor daune morale de 50.000 de euro către soţul amantei sale

Curtea de Apel Ploieşti a considerat că acordarea ”reparaţiei” morale soţului victimei nu este justificată, atâta vreme cât Florentina plecase de acasă cu intenţa de a-şi reface viaţa. Instanţa a apreciat că aceşti bani ar fi reprezentat o ”îmbogăţire fără just temei” pentru bărbatul de care femeia ucisă se despărţise în fapt.

Pe fondul cauzei, Tribunalul Prahova a admis plata daunelor morale, în valoare de 50.000 de euro, către bărbatul femeii ucise, dar decizia a fost atacată la instanţa superioară chiar de către criminal.

Vor primi despăgubiri morale în valoare totală de 100.000 de euro cei doi copii ai femeii omorâte. Instanţa a pus deja sechestru pe averea criminalului.

Florentina Mădălina Niţoc a fost ucisă în septembrie 2019 de către Cristian Anton (26 de ani), tânărul alături de care intenţiona să-şi refacă viaţa. 

Cei doi aveau o relaţie de aproximativ un an, doar că Florentina ascunsese multe informaţii din trecutul său. 

Îi spusese lui Cristian că are doar 28 de ani şi îi ascunsese faptul că este măritată şi are doi copii din două relaţii anterioare. 

Peste aceste minciuni, aflate din vecini, Cristian nu a putut să treacă. Şi-a dat o ultimă întâlnire cu Florentina în centrul Ploieştiului, apoi au plecat împreună către o zonă retrasă din comuna Cosminele. La marginea unei păduri au avut o discuţie aprinsă în timpul căreia tânărul şi-a pierdut cumpătul, a lovit-o pe Florentina, a strâns-o de gât şi a aruncat-o într-o prăpastie.

Dispariţia femeii a fost sesizată de către patroana societăţii unde lucra. Aceasta ştia că angajata ei avea o relaţie tensionată cu iubitul, pentru că nu de puţine ori venise bătută la muncă. 

Patroana a fost cea care a anunţat poliţiştii de dispariţia Florentinei. Audiat de poliţişti, bărbatul a minţit într-o primă fază că ştie ceva despre iubita lui, dar în cele din urmă a recunoscut şi a cnodus echipa de criminalişti în locul unde o ucisese pe femeie.

Cristian Anton a fost condamnat de Tribunalul Prahova la 10 ani de închisoare pentru crima comisă. Pedeapsa a fost menţinută şi de Curtea de Apel Ploieşti.

Citeşte şi:

„Sex şi crimă în baia publică“, trimis în instanţă. Bărbatul care şi-a ucis iubita cu 30 de ani mai tânără, în faţa judecătorilor

Despăgubiri de 220.000 de lei într-un dosar de omor. Cât mai trebuie să plătească doi fraţi pentru că l-au ucis pe tatăl unui copil de zece ani

 

SURSĂ ARTICOLSursa:
reflectoruldesud.ro/
Articol sursa: Cum a reuşit să
scape un criminal din Prahova de plata unor daune morale de 50.000 de euro
către soţul amantei sale

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.