Cutremur în România, în urmă cu câteva ore Seismul s-a resimțit în mai multe orașe…Un cutremur de 6,4 grade s-a produs cu câteva minute în urmă și la granița dintre Turcia și Siria!

Cutremur în România, în urmă cu câteva ore Seismul s-a resimțit în mai multe orașe…Un cutremur de 6,4 grade s-a produs cu câteva minute în urmă și la granița dintre Turcia și Siria!

Cutremur în România, luni, 20 februarie 2023. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, astăzi a avut loc un nou cutremur în județul Gorj, cu magnitudinea de  3.2, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 104km NV de Craiova, 107km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 165km SE de Timisoara, 184km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 201km V de Brasov, 214km E de Belgrade, 218km E de Zemun, 224km NE de Nis.

Cu câteva minute în urmă ora locală 20.04 (19.04 ora României) a  avut loc un alt cutremur de 6,4 în Turcia, în provincia Hatay, care a fost deja devastată de seria de seisme majore din 6 februarie, au anunţat autorităţile din Turcia citate de agenţia Anadolu.

Agenţia turcă de gestionare a dezastrelor, AFAD, a anunţat că seismul s-a produs chiar la graniţa cu Siria.

Doi martori citaţi de agenţia Reuters au relatat că seismul s-a simţit puternic în Antakya şi a avariat şi mai mult clădirile din centrul localităţii.

Alţi martori au povestit că echipele de salvare alergau pe străzi pentru a verifica dacă sunt victime.

Cutremurul s-a simţit şi în Egipt şi Liban, potrivit Reuters.

 

Cutremur în România, luni, 20 februarie 2023. Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, astăzi a avut loc un nou cutremur în județul Gorj, cu magnitudinea de  3.2, la adâncimea de 15 km. Cutremurul s-a produs la 104km NV de Craiova, 107km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 165km SE de Timisoara, 184km SE […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/cutremur-in-romania-in-urma-cu-cateva-ore-seismul-s-a-resimtit-in-mai-multe-orase-un-cutremur-de-64-grade-s-a-produs-cu-cateva-minute-in-urma-si-la-granita-dintre-turcia-si-siria/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cutremur-in-romania-in-urma-cu-cateva-ore-seismul-s-a-resimtit-in-mai-multe-orase-un-cutremur-de-64-grade-s-a-produs-cu-cateva-minute-in-urma-si-la-granita-dintre-turcia-si-siria
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 20 februarie 2023 22:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.