Dacă depuneţi bani în contul unui minor, statul mai adaugă şi el 600 de lei anual

Potrivit deputatului giurgiuvean, dr. Elena-Cristina Dinu, proiectul de lege privind crearea unui cont individual de economii a recut de Comisia de specialitateDeputaţilor.

Astfel, Comisia de Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor a dat marţi aviz pozitiv proiectului de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 104/2018 privind implementarea programului guvernamental „Contul individual de economii Junior Centenar”.

Programul constă în crearea unui cont individual de economii numit Junior Centenar, titularul contului fiind orice copil care este cetăţean român şi nu a împlinit vârsta de 18 ani.

Pe numele titularului se deschide un singur cont individual de economii Junior Centenar, automat la unităţile Trezoreriei Statului, fără a fi necesară o cerere din partea unuia dintre părinţi, a împuternicitului acestora sau a reprezentantului legal al copilului.

În contul individual de economii Junior Centenar se pot depune, de către reprezentantul legal al titularului contului sau de către alte persoane, oricând sume de bani în lei.

Titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 de lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în anul respectiv să fie de minimum 1200 de lei.


(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = „//connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=1717431751829987”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Sursa:
obiectivgiurgiu.ro
Articol sursa: Dacă depuneţi bani în contul unui minor, statul mai adaugă şi el 600 de lei anual

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.