De anul acesta elevii de liceu ar putea avea materii noi …!

Programa de liceu se schimbă din nou în acest an.  Elevii ar putea avea astfel, pe lista de opţionale, materii ca Astronomia, Inventica sau Teatrul.

Ministerul Educaţiei vrea să dea în acest fel mai multă greutate materiilor la alegere , propunând cele trei variante de programă. Acum e rândul profesorilor şi elevilor să îşi spună părerea. Comisia de profesori care vrea schimbarea programei propuneri şi materii opţionale noi: Inventică, Fotografie digitală sau arheologie. Discipline lăsate la alegerea directorilor de şcoli.

Se pune însă problema cine o să predea astfel de materii la liceele din Giurgiu. Sunt părinți care se tem că elevilor li se vor servi lecţii din materiile enumerate mai sus doar ca să se asigure un post la catedră  unor profesori, altfel spus, catedre date cu dedicație.  

Alții susțin că în acest mod  se va asigura posture clientelei politice  pentru că de profesori specializați nu poate fi vorba, învățămăntul ca și alte domenii aflându-se  astăzi într-un deficit uriaș de profesori  valoroși .

(Jurnal)

 Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: De anul acesta elevii de liceu ar putea avea materii noi …!

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.