De ce fac profesorii grevă. Principala revendicare a sindicatelor din educație: majorarea salariului, Cât este salariul unui profesor afară și cât, la noi, în România.

De ce fac profesorii grevă. Principala revendicare a sindicatelor din educație: majorarea salariului, Cât este salariul unui profesor afară și cât, la noi, în România.

Angajații din sistemul de Învățământ au continuat marți, 23 mai, greva generală.  Reprezentanții sindicatelor au anunțat că  luni, 22 mai,   au intrat în grevă peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic, un procent important din aceștia fiind constituit și din personalul cadrelor din învățământul giurgiuvean.

De ce fac profesorii Grevă? Principala revendicare a acestora este aceea de majorare asalariilor. În continuare vă vom arăta cât primește un profesor în câteva state de afarî în raport cu cât primește un dascăl, la noi, în România.

Ăn Franșa în învățământul primar un profesor primește  peste 2.000 de euro (2397) în timp ce la noi primește 5.696 ron. În învățământul secundar  el primește 2.774 euro, în timp ce un profesor român primește 6.591 ron.  În Finlanda un profesor primește 3.000 de euro/lună cu 20 de elevi la clasă și 18-24 de lecții/săptămână și 2 ore întâlniri pedagogice.

În Germania un profesor debutant , de școală primară, primește 3.500-4.000 euro/lună (brut). Un profesor de gimnaziu/liceu primește 4.000-4.600 euro/lună în timp ce profesorii la final de cariera primesc chiar 5.665 euro/lună (brut)!

Vă lăsăm pe dvs, să comparați și să comentați…

 

 

 

Angajații din sistemul de Învățământ au continuat marți, 23 mai, greva generală.  Reprezentanții sindicatelor au anunțat că  luni, 22 mai,   au intrat în grevă peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic, un procent important din aceștia fiind constituit și din personalul cadrelor din […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/de-ce-fac-profesorii-greva-principala-revendicare-a-sindicatelor-din-educatie-majorarea-salariului-cat-este-salariul-unui-profesor-afara-si-cat-la-noi-in-romania/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=de-ce-fac-profesorii-greva-principala-revendicare-a-sindicatelor-din-educatie-majorarea-salariului-cat-este-salariul-unui-profesor-afara-si-cat-la-noi-in-romania
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 23 mai 2023 20:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.