De ce nu poate fi pusă în funcțiune linia de feribot peste Dunăre, Giurgiu – Ruse!

De ce nu poate fi pusă în funcțiune linia de feribot peste Dunăre, Giurgiu – Ruse!

Aproape zilnic cei ce parcurg distanța Giurgiu- București privesc cu mirare la șirurile nesfârșite de camioane ce se îndreaptă spre Punctul de Frontieră de la Giurgiu, ce uneori ajung până în dreptul Pădurii Plopșoru.

Deși este gata, linia de feribot dintre Giurgiu și Ruse încă nu este pusă în funcțiune. De ce ? Pentru că, așa cum am aflat, încă nu a fost adoptată o Hotărâre de Guvern menită să reglementeze funcționarea noului punct de trecere a frontierei dintre România și Bulgaria.

Așa cum a fost preconizat, această nouă trecere peste Dunăre ar reduce traficul greu pe Podul Prieteniei, preluând circa 25% din traficul greu.

În prezent, șoferii de camioane așteaptă, uneori, până la 10 ore pentru a trece de la Giurgiu către Ruse, producând un vacarm de nedescris atunci când disperați, apasă pe claxoane…

Pe partea română au fost finalizate toate activitățile necesare pentru a asigura funcționarea fără probleme a terminalului din Giurgiu fiind   finalizată dragarea pe tronsonul românesc al Dunării,  asigurând astfel navigarea fără probleme a feribotului.

Proiectul este în curs de avizare la ministerele care vor avea instituții reprezentative, noul punct de frontieră dintre România și Bulgaria.

Conform acelorași surse, această linie  de feribot dintre Giurgiu și Ruse va funcționa non-stop,  timpul de la încărcarea camioanelor până la descărcarea lor, pecele două maluri, nu  va  fi mai mare de o oră!

După cum ne arată datele oferite de ITPF ,   prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse  (pe un singur sens), în doar 24 de ore trec peste 1500 de camioane.

(Jurnal)

Articolul De ce nu poate fi pusă în funcțiune linia de feribot peste Dunăre, Giurgiu – Ruse! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.

Aproape zilnic cei ce parcurg distanța Giurgiu- București privesc cu mirare la șirurile nesfârșite de camioane ce se îndreaptă spre Punctul de Frontieră de la Giurgiu, ce uneori ajung până în dreptul Pădurii Plopșoru. Deși este gata, linia de feribot dintre Giurgiu și Ruse încă nu este pusă în funcțiune. De ce ? Pentru că, […]

Articolul De ce nu poate fi pusă în funcțiune linia de feribot peste Dunăre, Giurgiu – Ruse! apare prima dată în Jurnal Giurgiuvean.


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/de-ce-nu-poate-fi-pusa-in-functiune-linia-de-feribot-peste-dunare-giurgiu-ruse/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 7 august 2023 14:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.