De unde iau și cât dau giurgiuvenii pe carnea de miel

De unde iau și cât dau giurgiuvenii pe carnea de miel

Ați ales sau nu  să puneți pe masa de Paște drob, stufat, friptură sau ciorbă, toate din carne de miel ? Unii giurgiuveni consideră prea scumpă carnea de miel aul acesta și s-au reorientat spre alte tiputi de carne pentru meniul de anul acesta .Altii, au luat juate de miel, sau chiar  un sfert. 

Încă de la începutul anului, Crescătorii de oi au anunțat  scumpiri la carnea de miel. Datorită vremii cu temperaturi pozitive, perioada fătărilor a început mai devreme iar crescătorii au estimat miei mari și sănătoși pentru a satisface cererea din piață dar și pentru export.

Carnea de miel are anul acesta un  preț mai mare. Dacă anul trecut oierii cereau 15 – 20 de lei pentru animalele în viu, la începutul anului  anul 2024  ciobanii estimau un preț 25 – 30 de lei/kg .

Am studiat și noi oferta din Piața Centrală, acolo unde marfa este avizată de organele abilitate și îndeplinește toate condițiile pentru ca sănătatea populației să nu fie pusă în pericol .

Prețul cărnii de miel, în Giurgiu, la măcelăriile de specialitate a ajuns la 50 de le kilogramul . Se poate obține marfa și pe comandă de la magazinele respective.

Sigur că există si alte oferte, cum ar fi cele de pe internet, insă, acolo nu există garanția că produsul a primit aviz de specialitate, ori că mielul este miel și nu a lătrat când era viu.

 

 

Ați ales sau nu  să puneți pe masa de Paște drob, stufat, friptură sau ciorbă, toate din carne de miel ? Unii giurgiuveni consideră prea scumpă carnea de miel aul…


Autorul articolului Administrator
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://giurgiu-tribune.ro/de-unde-iau-si-cat-dau-giurgiuvenii-pe-carnea-de-miel/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://giurgiu-tribune.ro/feed/
Titlu original Giurgiu-Tribune
Data originala articol 3 mai 2024 10:30

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.