Deputatul ALEXANDRU ANDREI, despre un nou proiect de lege ce vine în ajutorul agricultorilor români

În ciuda opoziției Ministerului Transporturilor, proiectul de lege ce vizează scutirea cooperativelor agricole de la plata tarifului pentru amplasarea și/sau accesul în zona drumurilor  (https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=21401),  dezbătut astăzi în ședința Comisiei de Transporturi și Infrastructură a primit aviz favorabil.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei, alături de colegii mei din grupul PNL, am susținut acest proiect, inițiat de un grup de parlamentari liberali, pentru a veni în sprijinul agricultorilor, în special al celor organizați în cooperative agricole.

Deși ar fi fost de așteptat ca proiectul să fie susținut de toți parlamentarii, indiferent de culoarea politică, surprinzător, cei opt colegi social-democrați din Comisia de Transporturi s-au abținut de la vot, în timp ce Ministerul Transporturilor s-a opus acestui proiect de lege.

Acesta a primit, totuși, aviz favorabil, datorită celor nouă voturi ”pentru” ale celorlalți membri ai Comisiei de Transporturi.

Decizia colegilor PSD de a se abține a fost surprinzătoare, ținând cont că scopul proiectului este de a sprijini agricultorii români ce fac parte din cooperativele agricole. Important este că proiectul a primit aviz favorabil, urmând să fie înscris pe ordinea de zi a unei viitoare ședințe de plen a Camerei Deputaților – anunță, marți, într-o postare pe pagina sa oficială, deputatul liberal de Giurgiu Alexandru Andrei, vicepreședinte al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților.

 

 

 

 

Read More

Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.