Deputatul Alexandru ANDREI: ” Este oficial! Giurgiu va avea o secție nouă, modernă, de ONCOLOGIE!”

Deputatul Alexandru ANDREI: ” Este oficial! Giurgiu va avea o secție nouă, modernă, de ONCOLOGIE!”

După ce europarlamentarul Dan Motreanu a făcut acest anunț cu puțin timp în urmă, Deputatul Alexandru Andrei vine, la rândul său cu o serie de precizări în acest sens.

În ședința de miercuri, 22 februarie, Guvernul a aprobat acest proiect, finanțat din fonduri europene, extrem de necesar, vital aș spune, pentru bolnavii de cancer din județul Giurgiu.

Este o reușită ce se datorează exclusiv echipei PNL Giurgiu, care a avut de înfruntat o opoziție acerbă din partea PSD.
În urmă cu aproximativ patru ani, în 2019, consilierii județeni liberali propuneau construirea unui centru oncologic dotat corespunzător și achiziționarea unui aparat de radioterapie.
Era o necesitate majoră pentru giurgiuvenii bolnavi de cancer (al căror număr, din păcate, este foarte mare), nevoiți să meargă, de fiecare dată, la București pentru tratament.
La momentul în care consilierii liberali propuneau acest proiect, colegii lor, social-democrați (care, atunci, aveau majoritate și șefia Consiliului Județean), l-au respins vehement.

Asta nu a descurajat, însă, echipa liberală, care a considerat nedrept ca bolnavii de cancer din Giurgiu să nu beneficieze de tratamentul de care au nevoie aici, acasă, la Giurgiu și să nu fie nevoiți să parcurgă zeci de kilometri pentru a-și lua medicamentele și a fi tratați de specialiști.

După câștigarea alegerilor locale, PNL a început demersurile pentru a obține finanțarea europeană pentru acest proiect. Și acum demersurile au fost încununate de succes, proiectul depus de CJ Giurgiu clasându-se pe locul V la nivel național în ceea ce privește punctajul, din 49 de proiecte care vizau finanțarea prin PNRR.
Meritul aparține, fără îndoială, echipei de profesioniști din cadrul Consiliului Județean Giurgiu care a lucrat la proiect și care merită toate laudele și felicitările…
Odată cu realizarea noi secții de Oncologie, bolnavii de cancer din Giurgiu primesc o binemeritată nouă șansă!
Secția de Oncologie nu este, însă, singura ce va primi finanțare prin PNRR, proiectul cuprinzând și o nouă secție de Neurologie.
Valoarea totală depășește 40 de milioane euro, iar 95% din această sumă va fi asigurată din PNRR.

Realizarea noilor secții de Oncologie și de Neurologie reprezintă prima etapă a construcției unui spital județean de urgență nou la Giurgiu, un obiectiv extrem de necesar pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite giurgiuvenilor” a mai precizat deputatul Alexandru Andrei.

(Jurnal)

După ce europarlamentarul Dan Motreanu a făcut acest anunț cu puțin timp în urmă, Deputatul Alexandru Andrei vine, la rândul său cu o serie de precizări în acest sens. ”În ședința de miercuri, 22 februarie, Guvernul a aprobat acest proiect, finanțat din fonduri europene, extrem de necesar, vital aș spune, pentru bolnavii de cancer din […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/deputatul-alexandru-andrei-este-oficial-giurgiu-va-avea-o-sectie-noua-moderna-de-oncologie/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=deputatul-alexandru-andrei-este-oficial-giurgiu-va-avea-o-sectie-noua-moderna-de-oncologie
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 23 februarie 2023 17:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.