Deputatul Alexandru Andrei: ”Ultima Lege adoptată de Camera Deputaților, în prima sesiune parlamentară a anului, abilitează Guvernul să ia decizii și să emită ordonanțe în anumite domenii…”

Prima sesiune parlamentară a anului s-a încheiat, iar ultima lege adoptată de Camera Deputaților vizează abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare –precizează Deputatul PNL, Alexandru Andrei.
Potrivit actului normativ (care a fost deja promulgat de preşedintele Klaus Iohannis), Guvernul este abilitat să emită ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice până la reluarea lucrărilor Parlamentului în cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2021.
Astfel, Guvernul poate emite Ordonanţe în următoarele domenii:

finanţe şi economie

dezvoltare, lucrări publice şi administraţie

afaceri interne

transporturi şi infrastructură

sănătate

agricultură şi dezvoltare rurală

mediu, ape şi păduri

cultură

tineret şi sport

fonduri europene

De asemenea, Guvernul este abilitat să ia decizii în ceea ce priveşte prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute  în acte normative cu putere de lege.
Deputatul giurgiuvean menționa și faptul că Ordonanţele emise de Guvern vor fi înaintate spre aprobare Parlamentului, potrivit procedurii legislative, până la reluarea lucrărilor Parlamentului în cea de-a doua sesiune ordinară a anului 2021.
(Jurnal)

Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Deputatul Alexandru Andrei: ”Ultima Lege adoptată de Camera Deputaților, în prima sesiune parlamentară a anului, abilitează Guvernul să ia decizii și să emită ordonanțe în anumite domenii…”

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.