Deputatul Gabriela Horga: Până acum nu am văzut din partea filialei PSD niciun îndemn la vaccinare

”Ne confruntăm cu o situație critică la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu. Sunt 88 de pacienți internați cu Covid 19 în secția de boli infecțioase, pe 70 de locuri și 40 de pacienți pozitivi la UPU.
Avem nevoie de solidaritate într-un moment greu, nu mai este loc de calcule politice atunci când sunt în joc viețile românilor.
Campania de vaccinare a început de 9 luni de zile și, abia acum, președintele PSD, Marcel Ciolacu, dă primul semnal de implicare. Marcel Ciolacu, președintele PSD, le-a cerut parlamentarilor social-democrați printr-un mesaj intern să dea un exemplu populației și să meargă în număr mare la a treia doză de vaccin.
Și cât de importantă ar fi fost implicarea PSD în campania de vaccinare, ținând cont, în special, de numărul mare de primari social-democrați din zona rurală.
Dacă demersul PSD este sincer, sper să fie urmat și de organizația din Giurgiu.
Până acum, nu am văzut din partea acestei filiale sau a președintelui Marian Mina niciun îndemn la vaccinare. Ba din contră! Atunci când prefectura Giurgiu și DSP au organizat caravane ale vaccinării nu v-ați implicat în niciun fel, deloc, nicăieri, nici măcar un mesaj de încurajare nu ati dat!
Cei de la PSD au jucat, în mod constant, în ambele tabere, sprijinind mitingurile împotriva restricțiilor necesare pentru combaterea pandemiei, ne aducem aminte îndemnurile lor și pozele consilierilor județeni la mitinguri! În mod constant au sabotat campaniile de respectare a regulilor și campania de vaccinare și au pus jocul și atacul politic mai presus de interesul public!
Mai mult, în timp ce toată Europa promovează certificatul verde, deputatul PSD de Giurgiu, Elena Dinu, MEDIC de profesie, a votat până și împotriva ordonanței care reglementează modul în care este eliberat certificatul pentru cetățenii români. Dacă legea de aprobare a ordonanței va fi modificată sau respinsă în Parlament, este posibil să ajungem în situația de a nu mai avea bază legală pentru eliberarea, în continuare, a certificatelor. Parlamentarii care votează în acest fel își vor asuma faptul că românii nu vor mai putea circula liber în Europa fără certificat verde și vor fi ținuți în carantină, își vor asuma faptul că nu vom avea aceleași drepturi ca alți cetățeni europeni?! Vă asumați asta doamna Dinu? Probabil nici nu ați citit ce ați votat… Asta este , de fapt, interesul acordat pentru problemele grave ale românilor din această perioadă! Copy-paste de pe votul colegilor PSDisti!
Marian Mina, șeful PSD Giurgiu, caută să câștige capital politic, folosindu-se de situația disperată de la Spitalul Județean de Urgență. A publicat mesajele trimise pe whatsapp de prefectul Aneta Matei, care a adresat primarilor rugămintea de a contribui, în limita posibilităţilor, la achiziţionarea de materiale sanitare stringente pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu în această perioadă. Este normal să ceară sprijin, sprijin pentru giurgiuveni, asta înseamnă solidaritate! Doar guvernul PSD “avea tot ce îi trebuie” la Colectiv, într-o situație de criză, și lăsa oamenii să moară în spitale, decât să recunoască nevoia de ajutor pentru victime!!!
Infrastructura Spitalului nu permite amenajarea unei secţii de ATI, de aceea prefectul a rugat să se contribuie la achiziţionarea de concentratoare de oxigen. Nici măcar mesajele disperate, potrivit cărora toți pacienții sunt dependenți de oxigen iar cadrele medicale fac eforturi supraomenești, nu l-au impresionat pe Mina, care le-a publicat pe facebook, în încercarea de a câștiga capital electoral.
Asta deși atât prefectul, cât și președintele CJ, Dumitru Beinau, au pregătit valul IV, au făcut rost de resurse, fac eforturi constant pentru asta, iar medicii giurgiuveni au primit chiar și bolnavi transferați.
Secţia de Boli Infecţioase care tratează bolnavii COVID este în permanenţă ocupată la capacitate maximă, cu toate că numărul de paturi COVID s-a triplat în ultimele două săptămâni. Tot în ultimele două săptămâni, spitalul a tratat, suplimentar capacităţii, 140 de pacienţi pozitivi pentru care nu s-au găsit locuri disponibile în alte unităţi spitaliceşti din ţară, deoarece situaţia pandemică este disperată peste tot în România. Cadrelor medicale giurgiuvene trebuie să le mulțumim, care împreună cu conducerea spitalului, se luptă zi de zi!
Marian Mina a fost președintele CJ Giurgiu între 2016 și 2020, dar astăzi nu își asumă nicio răspundere pentru starea infrastructurii de sănătate din județ! Dă vina pe actuala conducere, desi administrația liberal s-a instalat anul trecut, în plină pandemie. Din păcate, o nouă dovadă că liderii PSD nu se gândesc la oameni, ci sunt preocupați doar de sondajele de opinie.
Vaccinarea este esențială pentru a depăși această perioadă dramatică și pentru a reveni la normalitate! Aștept ca și PSD Giurgiu să iasă din ipocrizie și să se implice în sprijinirea campaniei de vaccinare concret, asumat, fără jocul dublu care caracterizează PSD, încurajând dezinformarea practică de mulți formatori de opinie! Și doar i-am auzit chiar si zilele trecute!
P.S. Și lăsați atacurile jenante (că altă placă nu aveți) că eu sau președintele PNL Giurgiu Dan Motreanu nu suntem giurgiuveni, că avem mult mai multă implicare ca voi, ne asigurăm cu mult mai multă implicare că există resursele necesare în această perioadă grea și suntem cu infinit mai puține interese în “relele” pe care le practicați voi de ani de zile în acest județ! Faceți și voi ceva pentru oameni și măcar votați cu responsabilitate în Parlamentul României!”
Gabriela Horga – deputat PNL

Sursa: http://giurgiu-tribune.ro/
Articol sursa: Deputatul Gabriela Horga: Până acum nu am văzut din partea filialei PSD niciun îndemn la vaccinare

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.