DGASPC mai are nevoie de 21 de asistenți maternali profesioniști
De la începutul acestui an și până în prezent, șapte persoane au fost angajate la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu pe posturi de asistenţi maternali profesionişti. Persoanele respective au fost evaluate în ceea ce privește capacitatea de a oferi îngrijirea potrivită copilulului/copiilor pe care îi vor primi în plasament, au primit atestatul de asistent maternal profesionist în cursul anului 2023 și se aflau în corpul de rezervă al asistenților maternali profesioniști, constituit la nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.
Recrutarea persoanelor care vor să devină asistenți maternali profesioniști continuă; de la începutulul anului 2024 și până în prezent, zece persoane, cu domiciliul în județul Giurgiu, având vârste cuprinse între 30 și 55 ani, au depus cereri în acest sens.
După depunerea cererilor, este realizată evaluarea solicitanţilor, în vederea verificării condiţiilor prevăzute de lege pentru obţinerea atestatului de asistent maternal profesionist. Pentru a putea obține atestatul de asistent maternal profesionist este necesar ca solicitanții să urmeze și cursurile gratuite organizate la nivelul D.G.A.S.P.C. Giurgiu. După obținerea atestatului de asistent maternal profesionist, eliberat de Comisia pentru Protecția Copilului Giurgiu, angajarea pe post se face la data la care asistentul maternal primește în plasament copilul /copiii.
“Asistenții maternali profesioniști asigură la domiciliul lor servicii de îngrijire de tip familial copiilor pe care-i au în plasament. În procesul de evaluare a capacității solicitantului de a deveni asistent maternal, sunt importante abilitățile parentale ale solicitantului din perspectiva de a răspunde nevoilor și caracteristicilor copilului separat temporar sau definitiv de părinți, asistentul maternal având obligația de a asigura creșterea, îngrijirea și educarea copilului, în vederea unei dezvoltări fizice, mentale, spirituale, afective, morale și sociale armonioase”, a declarat Petronela Moncea, coordonator personal de specialitate al serviciului social Rețeaua persoanelor/familiilor de plasament și asistenților maternali profesioniști din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu.
Organigrama D.G.A.S.P.C. Giurgiu prevede 220 de posturi de asistenți maternali profesioniști, în prezent fiind ocupate 199 dintre aceste posturi.
Cei 199 asistenți maternali profesioniști au în grijă 242 de copii; cei mai mulți asistenți maternali au în grijă câte un copil iar 45 de asistenți maternali au în grijă câte doi copii. Doi asistenți maternali au în grijă câte 3 copii și un singur asistent maternal are în grijă 4 copii.
D.G.A.S.P.C. Giurgiu
Autorul articolului Autor Reflectorul de Sud
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://reflectoruldesud.ro/dgaspc-mai-are-nevoie-de-21-de-asistenti-maternali-profesionisti/
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa https://reflectoruldesud.ro/feed/
Titlu original Reflectorul de Sud
Data originala articol 7 august 2024 13:31