Dispărut de la domiciliu, din 4 octombrie, liderul clanului ”Butoane”, Octavian Grecu , s-a predat Poliției Capitalei…!

Liderul clanului Butoane, Octavian Grecu, dispărut de la domiciliu   în 4 octombrie, după ce procurorii DIICOT au făcut percheziții și rețineri într-un dosar de camătă, șantaj, proxenetism și organizare ilegală de jocuri de noroc, s-a predat și se află în arestul Poliției Capitalei, anunță news.ro.

Surse judiciare au declarat că, inițial, acesta a fost căutat și dat în consemn la frontieră. În primă instanță, în cazul lui fusese decisă instituirea controlului judiciar, iar ulterior procurorii au făcut recurs instanța  stabilind ca Octavian Grecu zis „Butoane” să fie arestat preventiv. Conform surselor citate,  Octavian Grecu, care fusese citat, s-a predat și în prezent se află în arestul central al Poliției Capitalei.

Cine sunt cei 16 membrii reținuți,  ai clanului Butoane

Șaisprezece dintre membrii clanului Butoane, suspectați de camătă, șantaj si  proxenetism, dar și alte infracțiuni, au fost reținuți în 5 octombrie, alte trei persoane fiind plasate sub control judiciar. La percheziții, anchetatorii au găsit într-una dintre locuințele suspecților o minoră de 14 ani, victimă a traficului de minori.
Potrivit DIICOT, au fost reținuti pentru 24 de ore, 16 dintre membrii clanului Butoane. Aceștia sunt Simion Petronela, zisă Timișoara, Grecu Viorel Ștefan, zis Titi sau Căpățână, Balaban Georgel Adonis, zis Adi, Stanciu Marius, zis Țăranu sau Mario, Adam Cristian Angelo, Tanase Paul, zis Nevers, Pădure Eugen, zis Gelu Pădure, Dancu – Enache Nicușor, zis Noni, Fieraru Nicolae Daniel, zis Dan Lăutaru, Dumitru Liviu, zis Liță, Protopopescu Costin, zis Proto, Blinda Mihaela Maricica, Pădure Petrișor Valentin, zis Petre, Oprea Radu, zis Tiranu, Cibi Nicolae Alexandru și Schmutzer Marian, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, fals în înscrisuri sub semnatură privată, înșelăciune, spălare de bani, proxenetism, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, trafic de minori. Față de trei persoane a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Euro , lei ,  lire sterline, autoturisme , telefoane  și ceasuri de  lux

Cu ocazia perchezițiilor din 4 octombrie au fost identificate un număr de trei pachete de cărți folosite pentru trucarea jocurilor de poker. Totodată, în urma descinderilor efectuate au fost găsite și indisponibilizate sumele de: 160.050 euro, 83.190 lei și 2.450 lire sterline.
De asemenea au fost identificate un număr de 13 autoturisme, 9 laptopuri, 34 telefoane mobile, 15 ceasuri de valoare, 5 tablete, 6 suporturi de memorie, 2 pistoale cu bile, 2 săbii, 3 cuțite, 1 baton telescopic, o bâtă, 1 spray paralizant, un plic și un borcan conținând o substanță vegetală, un grind de mărunțit substanță vegetală, un plic conținând un praf alb și o pastilă de ecstasy.
Cu aceeași ocazie, a fost identificată la una dintre locuințele perchezitionate,  o minoră, victimă a traficului de minori, căreia i-a fost acordată asistență și consiliere psihologică cu sprijinul Agentiei Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Butoane, lider al  lumii interlope giurgiuvene încă din 2012

Procurorii DIICOT au făcut 30 de perchezitii în municipiul Giurgiu, la membrii unor grupări suspectate de infracțiuni de camătă, șantaj, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune, spălare de bani, proxenetism, organizarea ilegală a jocurilor de noroc și trafic de minori. Potrivit anchetatorilor, este vizat clanul „Butoane”, care acționeaza încă din 2012,  la Giurgiu. Potrivit procurorilor DIICOT, începând cu anul 2012 în municipiul Giurgiu s-a constituit un grup infracțional organizat condus de către patru suspecți – tatăl și cei trei fii ai săi -, care, prin folosirea de persoane interpuse au săvârșit mai multe infracțiuni de camătă, șantaj și proxenetism. Cu sumele astfel obținute au fost achiziționate terenuri, imobile sau autoturisme de lux, pe numele membrilor grupării sau ale interpușilor.

În ediția  cotidianului nostru   tipărit cât și al celui on line,  de vineri , 5 ianuarie, veți mai  putea afla:  ”Modul în care liderii Clanului își spoliau victimele;  Rețeaua de prostituție gestionată în marile state ale Europei; Cum își înșelau  interlopii, adversarii, la jocurile de noroc și…. multe, multe altele!
 

(N.Red. – titlul și intertitlurile materialului aparțin cotidianului nostru)

 (Jurnal)

 

 

 Sursa: jurnalgiurgiuvean.ro
Articol sursa: Dispărut de la domiciliu, din 4 octombrie, liderul clanului ”Butoane”, Octavian Grecu , s-a predat Poliției Capitalei…!

Comentarii

comentarii

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.