DJTADCT Giurgiu pregătită pentru a trece fără probleme primele frisoane ale iernii anunțate de meteorologi, în județ…

DJTADCT Giurgiu pregătită pentru a trece fără probleme primele frisoane ale iernii anunțate de meteorologi, în județ…

La scurt timp după ce Prefectura Giurgiu a transmis avertizarea de cod galben de precipitații, inclusiv cele privind probabile căderi de ninsoare,  la acest final de săptămână, ne-am adresat conducerii Direcției Județene de Transport, Administrația Drumurilor și Control Trafic Giurgiu, directorului Daniel Cărpușor, cu solicitarea de a ne  preciza în ce stadiu se află utilajele și cu ce echipamente se va acționa în  cazul în care previziunile meteo se vor confirma.

Astăzi dimineață am avut o ședință cu colegii mei  în care am stabilit tot ce este necesar de îndată ce timpul se va strica și în cazul în care va cădea prima zăpadă – ne spunea directorul DJTADCT Giurgiu.

 La acest moment avem 13 autospeciale cu lame și sărărițe pregătite… Avem și UNIMOG (n.n – Universal-Motor-Gerat – mașină universală pentru orice aplicație, folosită iarna la deszăpeziri, iar vara la întreținerea drumurilor, la orice altitudine),  două buldoexcavatoare, unul închiriat, celălalt al Direcției, două autogredere și o Wolă. Cu tot acest echipament vom acționa pe drumurile noastre aflate în administrarea Consiliului Județean. Sunt utilajele Direcției…În plus mai avem 6 autospeciale cu sărăriță și un Buldoexcavator, închiriate, cu care  cu siguranță vom  face față ninsoriilor anunțate pentru următoarea perioadă.

Am asigurat totodată pemanența la birouri  în cazul solicitărilor venite de la cetățeni,  pentru  intervenții rapide. Evident că se va lucra non stop pe întreaga perioadă de vreme rea.

Investiția făcută cu doi ani în urmă la garaje, ne va fi și de data aceasta de mare ajutor, căci acolo avem dormitoarele, sala de așteptare utilată cu televizor, cu frigider în care muncitorii noștri pot sta și două săptămâni pe perioada intervențiilor.

Aș preciza faptul că o parte dintre salariați vin tocmai din județ, acolo unde locuiesc.  Oamenii vor ieși la intervenții doar în momentul în care s-a declarat codul de vreme rea… E ca la armată!  Vom acționa în funcție de avertizările meteo. În momentul în care este nevoie de noi, atunci intervenim…Ulterior le vom oferi oamenilor recuperări, în funcție de timpul pe care și l-au petrecut în teren.

Întrebat cum stau cu dotarea privind echipamentele salariaților, directorul Cărpușor ne-a spus:  Stăm foarte bine. Sunt noi, sunt achiziționate anul trecut, avem tot ce ne trebuie: veste, geci reflectorizante, bocanci….

Din discuția noastră, am aflat care sunt porțiunile critice, unde de obicei se intervine în forță, în astfel de situații:

Zonele cu risc sunt acele locuri cu depresiuni sau cu diferențe mari de nivel , cum este zona de la Oncești, zona de la Ciuvica, spre Gogoșari, pe DJ 603, la Pădure, la Mihai Bravu și imediat după localitatea Uzunu…Sunt locuri în care zăpada se  așează în strat masiv, atunci când e viscolită.  

Referindu-se la drumul Giurgiu – București, drum extrem de circulat, directorul Daniel Cărpușor menționa:  O să fie urât pe traseul Giurgiu – București din cauza parapeților instalați pe mijlocul șoselei,  de-a lungul acesteia. Acolo, în ei  se va opri zăpada la prima adiere de vânt. Oricum normativul nu te obligă să intervii pe viscol, căci  o faci degeaba…Zăpada pe care o disloci dintr-o parte, viscolul ți-o așează la loc. Cel mai important lucru însă este să trecem perioada fără incidente neplăcute, fără probleme ce ar pune viața oamenilor în pericol…Asta este cel mai important – mai preciza Daniel Cărpușor. 

 Intervențiile noastre și problemele ivite vor ține însă și de disciplina conducătorilor auto. În majoritatea cazurilor, incidentele și uneori accidentele apar din cauza șoferilor angajați în trafic sau a celor care au chef să iasă la plimbare când timpul  se zbârlește…

Chiar zilele trecute am primit aprobarea Poliției rutiere și am  montat niște parapeți de siguranță la intrarea în localitatea  Oncești. Pe partea dreaptă circa 170 de metri , iar pe stânga circa 90 de metri. Este  o zonă în care de obicei se cam răstoarnă mașinile, zonă cu o diferență de nivel de vreo 3 m!  Așa ceva vom mai  monta și la Ciuvica, în curba de 90 de grade, cât și la Vieru, spre Hodivoaia, în curbele de sus…- ne mai spunea directorul Direcției de Transporturi Județene Giurgiu.

(Florian Tincu)

La scurt timp după ce Prefectura Giurgiu a transmis avertizarea de cod galben de precipitații, inclusiv cele privind probabile căderi de ninsoare,  la acest final de săptămână, ne-am adresat conducerii Direcției Județene de Transport, Administrația Drumurilor și Control Trafic Giurgiu, directorului Daniel Cărpușor, cu solicitarea de a ne  preciza în ce stadiu se află utilajele […]


Autorul articolului admin
Sursa articol si detinatorul dreptului de autor: https://jurnalgiurgiuvean.ro/djtadct-giurgiu-pregatita-pentru-a-trece-fara-probleme-primele-frisoane-ale-iernii-anuntate-de-meteorologi-in-judet/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=djtadct-giurgiu-pregatita-pentru-a-trece-fara-probleme-primele-frisoane-ale-iernii-anuntate-de-meteorologi-in-judet
Articol preluat automat prin functia rss pusa la dinpozitie de autor la adresa http://jurnalgiurgiuvean.ro/feed/
Titlu original Jurnal Giurgiuvean
Data originala articol 26 ianuarie 2023 19:11

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.