Dosarul accidentului în care a fost implicat Lucian Bode, ministrul demis al Internelor, a fost clasat

Accidentul a avut loc în vara anului trecut, pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş. O filmare a unui motociclist aflat în trafic arăta cum o maşină în care se afla fostul ministru al Transporturilor Lucian Bode a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă. Ulterior a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus.

Lucian Bode nu se afla la volan în momentul accidentului. Potrivit poliţiştilor, Bode era pasager în autoturismul respectiv şi nu a avut nevoie de îngrijirile medicilor. Celelalte persoane implicate în accident au suferit răni uşoare, aşa că nimeni nu a mers la spital.

Surse citate de G4Media susţin că soluţia de clasare a fost dată pentru că „nu se întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni”.

Pe 31 august 2020, mașina ministrului transporturilor Lucian Bode a circulat pe contrasens, încălcând linia continuă, pe drumul dintre Vâlcea spre Pitești. Autoturismul demnitarului a acroșat o altă mașină, a unor polonezi, care circula regulamentar. Șoferul SPP și o femeie poloneză au fost răniți ușor.

Citeşte şi: Tribunalul Constanţa a respins cererea de eliberare condiţionată a lui Ioan Niculae. Patronul Astrei Giurgiu rămâne în închisoare

Pe 3 septembrie 2020, dosarul a fost preluat de Secţia Parchetelor Militare (SPM) din cadrul Parchetului General de la Parchetul Militar București, prin ordonanţă a procurorului general Gabriela Scutea.

Motivul preluării: era vorba de o anchetă complexă cu elemente de cooperare internaţională, fiind vorba de cetăţeni polonezi implicaţi.

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul Militar București, după ce a fost declinat de Parchetul Judecatoriei Pitești întrucât șoferul e militar SPP. În dosar a fost începută urmărirea penală in rem pentru vătămare corporală din culpă. Parchetul Militar Bucureşti urma să verifice inclusiv de ce SPP nu a informat procurorii militari în legătură cu accidentul. „Instituţiile militare ne informează mereu, și când se împiedică un soldat, de această dată SPP nu a făcut-o, dar trebuie să mai verificăm dacă informarea nu e încă pe drum”, declara atunci pentru sursa citată procurorul militar Bogdan Pîrlog, adjunctul şefului Parchetului Militar Bucureşti.

Citeşte şi: CCR critică Parlamentul pentru tergiversarea moţiunii de cenzură. Marcel Ciolacu: „Nu o să se mai întâmple”

SURSĂ ARTICOL

Read More
Reflectorul de Sud

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.